Menu

Uncategorised

GDPR vedr. kunder.

Til vore kunder

Som led i indgåelsen af en aftale om køb af vores produkter og services behandler Hebor - Rejser til Irland en række almindelige personoplysninger (navn, adresse, e-mail etc.) vedrørende dig, og vi skal derfor i henhold til databeskyttelsesforordningen give dig en række oplysninger. Hebor - Rejser til Irland er såkaldt ”dataansvarlig”.

Vore kontaktoplysninger er:

Vi behandler dine personoplysninger med det formål at kunne kommunikere optimalt med dig i samarbejdets periode samt at kunne udstede faktura på arbejdet til dig.

Behandlingen sker dels i henhold til databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b, fordi behandlingen af oplysninger er nødvendigt for udførelsen af vores arbejde på dine førnævnte projekter i henhold til købsaftalen. Desuden sker behandlingen i henhold til samme forordnings artikel 6, stk. 1, litra f, idet behandlingen er nødvendig for, at vi kan gennemføre leverancer til dig.

Dine personoplysninger vil ikke blive videregivet eller overladt til andre, hverken private eller offentlige myndigheder.

Vi vil ikke overføre dine personoplysninger til modtagere uden for EU og EØS.

Hebor - Rejser til Irland vil opbevare/gemme dine personoplysninger så længe, det er af betydning for vore forretningsgange og i henhold til de relevante regler om forældelse af formuekrav.

Vi gør dig opmærksom på, at du har følgende rettigheder efter databeskyttelsesforordningen i forhold til de personoplysninger, Hebor - Rejser til Irland behandler om dig:

 • Retten til indsigt (ret til at se oplysninger om dig).
 • Retten til at anmode om berigtigelse eller sletning (rettelse).
 • Retten til at anmode om begrænsning af behandlingen og til at gøre indsigelse mod denne behandling.
 • Retten til indsigelse.
 • Retten til dataportabilitet (transmittere oplysninger).

Såfremt du ønsker at gøre brug af én eller flere af dine rettigheder, kan du kontakte vores kontor på tlf. 31120077.

Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på www.datatilsynet.dk .

Du har mulighed for at indgive klage til Datatilsynet, Borgergade 28, 5, 1300 København K, hvis du mener, at Hebor - Rejser til Irland ikke behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med databeskyttelsesreglerne.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Med venlig hilsen

Hebor - Rejser til Irland

 

Flyer-Concert-Sailor-Bill-20-sep-2018.   BILLETTER: LINK

Anmeldelse Mick Donnellan: Fisherman´s Blues, 2014

”Fisherman´s Blues” er en sort fortælling om nogle sympatiske småsvindlere, psykopatiske mordere samt for god ordens skyld også Gud, som kører sølvfarvet Opel Astra 1994 og af gode grunde bliver spærret inde på det lokale psykiatriske hospital i Galway. Scenen er vist sat til en fortælling langt ud over det sædvanlige.

Mick Donnellan´s roman ”Fisherman´s Blues” foregår primært i Galway, og titlen på bogen stammer fra folkrock-gruppen The Waterboys, der netop boede i og udenfor Galway i slutningen af 1980´erne, mens de skrev denne sang og albummet af samme navn, som begge er blevet en klassiker. ”Fisherman´s Blues” er dog på ingen måde en hyldest til Waterboys eller en roman om musik, men derimod en grum og humoristisk fortælling, hvor liv, død og kærlighed ubønhørligt flettes ind i hinanden gennemt livets dominobrikker af små og store tilfældigheder.

Intet er helligt i Irland
Romanens medrivende handling kan ikke forklares på nogle få linjer, men som læser bliver man fulgt ned i 2-3 forskellige universer, der alle er grumme, sorte og humoristiske. Men for lige at give en appetitvækker til det, det starter rækkefølgen af tilfældigheder i fortællingen…
Gud har sendt Jomfru Maria (St. Mary) ned for at vise sig endnu engang ved det hellige sted Knock i det vestlige Irland. Desværre øsregner det den dag i Irland, så Maria beslutter at tage videre til bedre vejr i Sydamerika. Da Gud forsøger at finde hende på St. Mary´s i Galway, som tilfældigvis er byens psykiatriske hospital, vil personalet af gode grunde ikke lukke manden, der hårdnakket påstår han er Gud, ud igen. Her kan man få en snert af den humor, som gennemsyrer den – i bogstaveligste forstand – syrede bog.
Denne ”slap-in-the-face” fortælling, hvor hverken liv, død, kærlighed eller religion er helligt, er et kendetegn hos mange irske forfattere, som gennem generationer er blevet berømte for at twiste virkeligheden på utallige måder – Jonathan Swift, Oscar Wilde, James Joyce, Flann O´Brien og Samuel Beckett for blot at nævne nogle få store. Irernes publiv med Guinness, whiskey og musik er måske det sidste ”hellige” i Irland, som i denne roman også får en ordentlig tur.
Dermed bliver ”Fisherman´s Blues” til en meget irsk roman, som siger utrolig meget om Irland, den robuste humor og dets særprægede indbyggere - som vel at mærke er ment i en meget positiv betydning.

En ny form for kaos
Herefter fortsætter rækkefølgen af tilfældigheder med, at Jack bliver forvekslet med en John Hannover til et job i den lidt suspekte del af erhvervslivet. Dette job leder tilfældigvis frem til, at vores to helte Jack og Chris mister deres nye kærester på grusom måde i Galway, og må i Guds sølvfarvede Opel Astra 1994 på en surrealistisk rejse gennem helvede og limbo for at forstyrre den uorden, som er opstået i dette sideløbende univers.
Herefter kan de med en nuklear udladning returnere til Galway, som derved tilfældigvis falder på plads i en ny orden – eller snarere en ny form for kaos. Eller så meget på plads, som vores meningsløse verden tillader, og hvor den eneste mening måske er kærligheden. Eller tilfældigheden… Eller det er måske ikke tilfældigheder, men simpelthen livet? Og hvis dét er livet, ”so help us God”, men hvad hjælper det, når Gud er på den lukkede…
Det lyder tungt og eksistentialistisk, men efter at have vendt den sidste side sidder man og ler af hele historien: fuck, what happened to my brain?! Jeg er i hvert fald stadig lidt rundtosset efter at have læst bogen tre gange, - og det er jo ikke det værste man kan sige om en roman. Sangen ”Fisherman´s Blues” handler jo om en turbulent mental rejse frem mod det smukke omkvæd ”With light in my head / you in my arms”. Så der er lys for enden af tunnelen – hvis det ikke er et tog, der farer frem mod dig.

Galway bliver aldrig det samme…
Sproget er præget af den uimodståelige Galway-accent og irske talemåder, som giver autencitet og humor til beskrivelsen og dialogen. Selvom det er nogle meget skæve eksistenser, så kan man ikke lade være med at holde af deres humor og saftige irske slang. Man kan se sig selv sidde sammen med dem med en Guinness og en stor Powers – eller tre - på en af de enestående pubber i Galway.
Men også de meget kortfattede sætninger – næsten som regibemærkninger – i kombination med poetiske omskrivelser skaber et særdeles fascinerende og i bogstaveligste forstand synligt sprog som f.eks. ”We walked on with heavy hearts. A light drizzle began. Galway rain, unique in the world, speaks volumes, melts on the streets like memories, plays on the cobble like piano keys”. Kan det siges bedre? Og det rammer endnu mere præcist, hvis man har slentret gennem Galway i regnvejr om natten.
Galway bliver aldrig det samme for mig efter at jeg har læst om de kendte pubber Neachtain´s, Taaffes´, King´s Head og alle de andre steder, hvor man plejer at hænge ud. Nu venter jeg at møde Chris, Jack og alle de andre skæve eksistenser, som vil fortælle mig magiske, men helt sikkert troværdige historier. Så læs ”Fisherman´s Blues” og få et nyt syn på Galway… – og også et godt grin!

Lidt om Mick Donnellan, Ballinrobe, Irland
Den irske forfatter Mick Donnellan, der er fra Ballinrobe i det vestlige Irland, har skrevet flere skuespil bl.a. ”Radio Luxembourg”, som kommer som film "Tiger Raid" i 2016, samt to romaner ”El Nino” og den nyeste ”Fisherman´s Blues”. Han har en MA i Writing fra NUIG (Nat. University of Ireland Galway) i 2004. Siden da har han arbejdet med journalistik, rejseartikler, skuespil og romaner.
Mick Donnellans nyeste roman ”Fisherman´s Blues” fra 2015 kan bestilles direkte fra forfatteren, således at man kan få et signeret eksemplar sendt direkte til sin adresse – også i Skandinavien: BESTIL https://mickdonnellan.wordpress.com/buy-fishermans-blues/ Pris: € 14,75 inkl. forsendelse.

Claus Hebor, april 2016

© hebor 2016 – no copying or distribution without permission

.
ENG. REVIEW Mick Donnellan: Fisherman´s Blues, 2014

”Fisherman´s Blues” is the black story of crooked guys, psychopathic murderers and (why not?) God trapped in an insane asylum. No ordinary plot, the novel takes place primarily in the West of Ireland in a city called Galway.

The title comes from the folkrock group The Waterboys who actually lived in and around Galway at the end of the1980’s and composed the classic song and album of the same name. However, Fisherman´s Blues the novel is not about music, but a humorous story where life, death and love are relentlessly intertwined through coincidence.

A New Order of Chaos -
The protagonist, Jack, is under pressure from the Social Welfare system. They have demanded he seek active employment or have his benefits cut off. To this end, they have organised a job for him in Galway. There he meets Chris and the two become great friends. A short while later, Jack meets Dyane, beautiful but complicated, and they become lovers. All seems to be going well until Dyane inexplicably disappears. Jack calls Chris to express his concern and it transpires his girlfriend, Nikki, has also gone missing. Worried, they retire to the pub to contemplate a solution.

Nothing is Sacred in Ireland -
Meanwhile, the spell-binding plot carries the reader through a myriad of surreal realities. Our first major hint of Surrealism comes from God’s decision to send St. Mary down to re-appear at the Sacred Shrine in Knock, Co. Mayo. Unfortunately it pours rain that day and Mary decides to move on to the better weather in South America. God, unable to contact her, descends to earth and lands in Galway. He’s driving a Silver Opel Astra from 1994 (the only car capable of making the necessary quantum and biblical jumps required). His search leads him to an insane asylum which is ironically named after Saint Mary. He knocks on the door and announces he is The Almighty and is looking for the Blessed Virgin. They immediately tackle him to the ground and admit him into psychiatric care. This is only one example of the kind of humour that saturates this far-out book. This ”slap-in-the-face” story, where neither life, death, love or religion is sacred, is a feature of many Irish writers, who, through generations have become famous for twisting reality in numerous and mysterious ways – eg Jonathan Swift, Oscar Wilde, James Joyce, Flann O´Brien and Samuel Beckett to mention just a few.

Back at the pub -
Chris and Jack conclude the disappearance of the women is connected to God’s incarceration and the only option is borrow the silver Opel Astra from 1994 and take a psychedelic journey through hell and limbo and hopefully discover the women in a parallel universe somewhere along the way. After packing the car up with crates of beer, snacks, cheap bread and “dodgy butter” off they go. Although comedic, there is a nod to Sartre like meaninglessness or the existentialism of Camus. Our everyday realities are deconstructed at a whim and the result is the void of what’s left when we take away our core beliefs. Our God, whoever he may be, has been incapacitated and the fate of humanity seems uncertain - especially when put in the hands of Chris and Jack.

Thirdly -
In a third connected plot, we have a vicious criminal attempting to take over the crime syndicate in the city. Knowing God’s Opel Astra is in play there is nothing he won’t do to get his hands on it. This doesn’t bode well for the safety of Chris and Jack, or the chances of completing their mission.

Conclude -
After turning the last page, and having laughed all the way through, you’ll think: fuck, what happened to my brain?! After reading the novel three times I´m still dizzy – which isn´t the worst thing to say about a book. Actually, the song ”Fisherman´s Blues” is about a turbulent mental journey toward the beautiful chorus ”With light in my head / you in my arms”. So there is light at the end of the tunnel – if not an oncoming train.

Galway will Never be the Same -
As in a lot of Donnellan’s other work, the pub life plays a vital role. The distinct and vivid writing means the reader is virtually present amongst the unique and fascinating pub culture in Ireland. One is forced to almost taste the Guinness and whiskey as they enjoy the music that pervades the drinking scenes. With religion thrown firmly into the dustbin of the absurd, this reverence for “the session” might be the last sacred thing left. The post structural essence of the work allows us to observe this Irish way from a distance and therefore witness the intrinsic beauty that might otherwise be lost in a more traditional framework. This is a world where drinking is not only a practice, but also an art. Our characters don’t go for one drink, they go drinking hours (if not days) on end. There is no respectable time to start or finish and everyone is welcome in their company. Everyone from strangers at the bar to buskers on the street are invited along. The unbounded generosity of spirit and social acceptance is a constant reminder of the Irish way. Everyone is welcome. No one is judged. In this respect ”Fisherman´s Blues” turns out to be a very Irish novel. Unravelling Ireland, the robust humour, and the extraordinary people – and all depicted in a very positive way. The language is characterised by the irresistible Galway accent and Irish slang, adding authenticity and humour to the descriptions and dialogues. Even though there are some rather weird characters, you can´t help love their humour and electrifying Irish slang. In fact, you can actually see yourself sitting with them as well as a Guinness and a large Powers – or three – in one of the unique pubs of Galway. But also the very short sentences – almost like stage remarks – in combination with poetic rephrases creates a very fascinating and literately visible language as in: ”We walked on with heavy hearts. A light drizzle began. Galway rain, unique in the world, speaks volumes, melts on the streets like memories, plays on the cobble like piano keys”. Can it be said better? And it hits you even more when you have strolled down a nightly Galway in rainy weather. Galway will never be the same for me again after reading about the famous pubs Neachtain´s, Taaffes´, King´s Head and all the other places, where you usually hang around. Now I really expect to meet Chris, Jack and all the other weird characters telling me magical, but truly credible stories. So, read “Fisherman´s Blues and get a fresh view of Galway….- and a good laugh too!

About Mick Donnellan, Ballinrobe, Ireland -
The Irish writer Mick Donnellan is from Ballinrobe in the West of Ireland and has written several plays, among them ”Radio Luxembourg” which was turned into a movie "Tiger Raid" in 2016. As well as two novels ”El Nino” and the newest ”Fisherman’s Blues” He holds a MA in Writing from NUIG (Nat. University of Ireland Galway). He has also worked with as a journalist, travel writer and teacher. Mick Donnellan’s newest novel ”Fisherman´s Blues” is available on in Paperback from Amazon for €10 and you can find it here at this link.  

Claus Hebor, april 2016
© hebor 2016 – no copying or distribution without permission

.
Kontakt os om Irland

Vi står til rådighed med tips, idéer og hjælp, hvis du ønsker at få mere at vide om Irland. Eller ønsker at høre mere om vores unikke grupperejser til Irland som kulturrejser, aktive rejser, gymnasie- & studierejser, whiskeyrejser, historiske rejser, m.v. baseret på vores enorme viden om Irland.

Hvis du drømmer om at opleve Irland, så har vi en række færdige rejseforslag til både individuelle og grupperejser, studierejser til gymnasier og uddannelsesinstitutioner samt teambuilding-, konference- og studierejser for virksomheder og organisationer. Vi giver også gerne tips og links til netop jeres egen rejse til Irland. Gå også gerne ind til vores Facebook-community omkring Irland med tips, arrangementer og historier: www.facebook.com/irish.event
I kan læse et foto-blog fra én af rejserne HER.

Foredrag, whiskeysmagning eller events
Vi kommer gerne rundt i Danmark for at fortælle om Irland. Om den smukke natur, dets turbulente og spændende historie og den helt enestående mentalitet og humor. Eller vi arrangerer irske events og whiskeysmagning, hvis I vil have oplevelsen helt tæt på.

Generelle spørgsmål
Vi besvarer også gerne jeres helt almindelige spørgsmål omkring Irland, dets kultur og historie, skabe relationer til irsk erhverv og virksomheder eller omkring musik, litteratur og film.  

EU´s Persondataforordningslov
Vi gemmer ingen data på personer, der besøger denne hjemmeside, og ved bestilling af rejse anvender vi kun gæsternes navne, mail, samt telf.nr. til lister til hoteller, som altid slettes efter afvikling af rejsen. Vi opbevarer dermed ingen persondata bortset fra gæsternes tilmelding på en rejse til rejsens afslutning, og alt slettes efterfølgende. Alle data opbevares på interne harddiske udelukkende med adgang af os. Hvis I har spørgsmål til dette, bedes i kontakte Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., som er ansvarlig for data i virksomheden.     

Kontakt os på 3112 0077, pr mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller klik på ikon i øverste højre hjørne. Vi glæder os til at besvare jeres spørgsmål eller forespørgsel. 

Se GDPR vedr. kunder
.

Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Irish Evening 2018 - for 10. år:
fre. 21. & lør. 22. sep. 2018 på Fuglsøcentret

I 2018 afholdes Irish Evening over to aftner, da efterspørgslen efter overnatningsbilletter er meget stor. Disse billetter er udsolgt længe før arrangementet, men ved at inddrage fredag håber arrangørerne, at flere kan opleve "Irish Evening" inkl. en god seng & morgenmad bagefter. Som de foregående år bliver der to irske band, show med irske stepdansere, irsk øl- & whiskeysmagning, foredrag og meget mere. Og vi lover, at det bliver den mest irske atmosfære i Danmark - og det tætteste gæsterne kan komme til Irland uden selv at tage derover.
Se flyer - Billetsalg - Nyt om arr. på Facebook

Fuglsøcentret har gennem de seneste 10 år afholdt "An Irish Evening", og hvert år med udsolgte huse. Nu håber Fuglsøcentret, at mange vil komme om fredagen, da man af erfaring ved, at lørdag meget hurtigt bliver udsolgt.
"De fleste gæster køber billet med overnatning til næste år allerede når de checker ud fra Fuglsøcentret efter vores sidste arrangement i september. Jeg er meget glad for, at det er blevet en tradition for mange gæster, og vi arbejder altid på at få et nyt og spændende program hvert år, så gæsterne oplever nye sider af den irske kultur, musik og dans", fortæller Claus Hebor, der har arrangeret "An Irish Evening" siden 2000 overalt i Danmark og de seneste 10 år også på Fuglsøcentret. 
Programmet for 2018 består af nye bands fra Irland, meget dygtige dansere med et flot "riverdance-show" samt whiskeysmagning - og meget mere som irsk, som kommer til senere. Og som de foregående år vil der være en kulturel optakt om eftermiddagen med hyggelig pubstemning, hvor gæsterne oplever traditionel pub-session, foredrag om Irland, hvor I kan møde TV-journalist Kirstine Sideroff Larsen fra dk4, der fortæller om Irland ved "Irish Evening ca. 15.20-16.00.Kirstine har lavet nogle af de bedste og flotteste rejseprogrammer om Irland, som jævnligt bliver vist på dk4. Programmerne kommer rundt om irsk kultur, irsk musik og irsk whiskey. Ved ”Irish Evening” fortæller hun engageret om hendes sjove og inspirerende oplevelser i Irland samt viser klip fra hendes udsendelser.

 
Program:

15.00 Irsk pub Tír inna nOc med irsk øl og irsk whiskey 
15.20 Foredrag.med TV-journalist Kirstine Sideroff Larsen fra dk4
16.00 Pub session Tuama
16.30 Irish whiskey-smagning med Tullamore (tilkøb kr. 100,- Billetter bestilles via tlf/mail til Fuglsøcentret eller købes i reception) )
16.30 Film om Irland
17.15 Irsk ølsmagning med O´Hara (tilkøb kr. 75,- Billetter bestilles via tlf/mail til Fuglsøcentret eller købes i reception) 
17.15 Pub session Tuama
18.00 Irish dinner 
20.00 Koncert med Tuama (Irl.).
20.30:”Riverdance” show med Celtic Rhythm Dancers (Irl.)
21.00: Tuama (Irl.)
21.30:”Riverdance” show med Celtic Rhythm Dancers (Irl.)
22.15: Sailor Bill (Irl.)
00.00: Irish pub i Ovalen åbner

Alle tider er ca. tider, og der tages forbehold for ændring af tidspunkter og rækkefølge for optræden.

Koncertpakke 2
Koncertbillet og middag før koncerten (buffet) 595,- pr. person
Koncertpakke 3 (UDSOLGT LØRDAG!!) - kun fredag tilbage
Koncertbillet og middag før koncerten (buffet) overnatning i dobbeltværelse med morgenbuffet (kan kun købes for 2 personer) 995,- pr. person
Book allerede nu! Billetsalg online eller tlf. 86 35 13 55 eller Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sailor Bill (Irl.)
Sailor Bill er et band fra Letterkenny i det nordvestligste Irland – et uberørt og vildt område, som ligger ved grænsen til Derry i N.Irland. Den barske natur og den turbulente historie har præget musik og sang hos Sai-lorBill, som spiller en blanding af traditionelle irske sange og moderne irske rocksange, der ofte beskriver livet i dette hårde, men meget livsbekræftende hjørne af Irland.
Besætningen med trommer og bas giver en mere iørefaldende og dansevenlig indgang til de traditionelle irske sange og jigs/reels, som leveres med energi og stor musikalitet på violin, banjo og bodhran, mens mere moderne sange som ”The Town I Loved so Well”, ”There were Roses” og ”Foggy Dew” fortæller den gribende historie om forholdene på øen. Samtidig spiller Sailor Bill også kendte irske sange som ”Dirty Old Town”, ”Galway Girl” samt ”Homes of Donegal” om deres hjemegn – sange som helt sikkert vil få publikum til at synge med eller ud på dansegulvet.
Sailor Bill formår at tage publikum med på en gyngende sejltur gennem irsk musik fra dengang til i dag, som mange netop forbinder med Irland, og de viser på bedste måde, at den traditionelle irsk musik stadig er sprællevende og fungerer perfekt sammen med nye irske sange.
Joe Gibson er en formidabel musiker, der mester både violin, guitar, bodhran samt flere instrumenter. Han har spillet med en lang række kendte irske musikere og bands ligesom han ofte er i radio og TV.
Han har et særdeles medrivende sceneshow med virtuose teknikker på hans violin, der altid kommer langt ud over scenekanten og får publikum med ud på gulvet.
Sailor Bill har eksisteret siden 2010 og består af:
Joe Gibson: sang, guitars, violin
Kevin Monaghan: bas
Patti Ballinas: trommer
Thomas Scott:: guitar, mandolin, banjo  
Sailor Bill har udgivet flere CD´er samt spillet mange koncerter i Irland og rundt i Europa. Blandt deres mange glimrende sange har de bl.a. lavet en meget iørefaldende og humoristisk hyldest til den irske UFC champion Conor McGregor:
Tuama - (Irl.)
Gruppen Tuama fra Cork i det sydvestlige Irland består af tre særdeles professionelle musikere, der har spillet irsk trad. musik lige siden de var helt små. Tilhørerne kan dermed glæde sig trad. irsk musik i absolut ver-densklasse.
Musikken er et forrygende festfyrværkeri af alt det bed-ste i trad. irsk musik – fra smukke melankolske sange på gælisk til livlige jigs, reels, polkas og slides. 
Violinist og sangerinde Emer Twomey har en fortryllende smuk stemme, der virkelig fanger melankolien og skønheden i de gæliske sange. Og selvom man som dansker ikke forstå ordene, så fanger man helt uvilkårligt den helt enestående stemning. Herudover er Emer en gudsbenådet violinist og perfor-mer med en charme og udstråling, som minder om The Coors. 
Hendes mand Tadhg Twomey spiller accordion med en fantastisk virtuositet, og det 3. medlem i Tuama Tom Oakes tager sig af guitar og andre strengeinstrumenter. 
Tuama er den oprindelige gæliske efternavn på et par af musikere i bandet, og udtales” Two-may”.
Tuama har de spillet på folk-festivaler og koncerter overalt i Irland og mange steder over hele verden. Det er 1. gang gruppen spiller i Danmark, så man kan se frem til noget helt nyt.
 
Celtic Rhythm Dancers - Irish Dance Show (Irl.)
Irsk dans og stepdans behøver vist ikke nogen introduktion, da det er kendt og elsket over hele verden.
Dansetruppen Centic Rhythm Dancers kommer fra Dublin og består af 4 særdeles talentfulde dansere, der med smukke kostumer og smittende humør giver et forrygende show med både traditionelle danse og irske stepdanse, som hver gang får taget til at hæve sig.  
.
.
SailorBill PR web
SailorBill PR2 webDancers2 

Irish Evening 2019:
fre. 20. & lør. 21. sep. 2019 på Fuglsøcentret

"An Irish Evening 2019" på Fuglsøcentret, som afholdes fre. 20. og lør. 21. sep. 2019, bliver et festfyrværkeri af trad. irsk musik, flot danceshow, celtic folk & rock samt spændende foredrag om N.Irlands historie og irsk whiskey & irsk øl inkl. smagninger.
Arrangementet bliver det tætteste, man kommer på en ægte irsk session med autentisk irsk trad. musik, men i lige så høj grad en præsentation af det moderne Irland med rockmusik og Riverdance, så programmet vil appellere til gæster i alle aldre. Følg med på Facebook og på denne hjemmeside.

Se flyer - Billetsalg - Nyt om arr. på Facebook

Fuglsøcentret har gennem de seneste 12 år afholdt "An Irish Evening", og hvert år med udsolgte huse. Nu håber Fuglsøcentret, at mange vil komme om fredagen, da man af erfaring ved, at lørdag meget hurtigt bliver udsolgt.
"De fleste gæster køber billet med overnatning til næste år allerede når de checker ud fra Fuglsøcentret efter vores sidste arrangement i september. Jeg er meget glad for, at det er blevet en tradition for mange gæster, og vi arbejder altid på at få et nyt og spændende program hvert år, så gæsterne oplever nye sider af den irske kultur, musik og dans", fortæller Claus Hebor, der har arrangeret "An Irish Evening" siden 2000 overalt i Danmark og de seneste 10 år også på Fuglsøcentret.
Billetter: Fre. 20. sep. 2019  -   Lør. 21. sep. 2019

Program: 

15.30: Irsk pub Tír inna nOc med irsk øl og irsk whiskey 
15.30: ”The Troubles in Words & Music” – historisk storyteller-koncert
             med Joe Gibson (Irl.) & Claus Hebor.
16.00: Sideløbende med foredrag vil der være ægte pub sessions
             med Craobh Leitir Ceanainn (Irl.)
17.00: Irish whiskeysmagning & irsk øl-smagning 
18.00: Irish dinner 
20.00: Craobh Leitir Ceanainn (Irl), trad. irsk musik &
             Realta Dance (Irl) med irsk stepdance show 
22.15: Sailor Bill (Irl.)
00.15: Irish pub i Ovalen – evt. mulighed for session

Book allerede nu! Billetsalg online eller tlf. 86 35 13 55 eller Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Koncertpakke 1
Koncertbillet 370,- pr. person

Koncertpakke 2
Koncertbillet og middag før koncerten (buffet) 670,- pr. person

Koncertpakke 3
Koncertbillet og middag før koncerten (buffet), overnatning i dobbeltværelse med morgenbuffet (kan kun købes for 2 personer) 1070,- pr. person

Koncertpakke 3A
Koncertbillet og middag før koncerten (buffet), overnatning i enkeltværelse med morgenbuffet 1345,- pr. person

Realta Dance - Irish Dance Show (Irl.)

Irsk dans og stepdans behøver vist ikke nogen introduktion, da det er kendt og elsket over hele verden.
Dansetruppen Realta Dance kommer fra Irland og består af 5 særdeles talentfulde  og fascinerende dansere, der med smittende humør giver et forrygende show med trad. danse og irske stepdanse, som hver gang får taget til at hæve sig.  
Gruppens leder er Raymond Sweeney fra Drumkeen i Donegal, som startede med at danse i en alder af 9 år og blev professionel danser som 16-årig. 
Han har vundet utallige konkurrencer i irske, engelske og skotske mesterskaber, ligesom han i mange år dansede med vel nok verdens mest berømte dansetrup Michael Flatley’s Lord of the Dance. Han har optrådt med danseshow i Europe, Brasilien, Singapore, Taiwan, USA og Canada, og senest har han været kreativ leder og hoveddanser på showet ”TitanicDance” i Belfast.. 
Nu har vi fået stjernerne fra ”TitanicDance” til Danmark for første gang, og publikum kan glæde sig til irsk dans og stepdance i verdensklasse, når Realta Dance optræder på Fuglsøcentret i sep. 2019. 

Craobh Leitir Ceanainn (Irl.) - trad. Irish music

Med gruppen Craobh Leitir Ceanainn fra Donegal i det nordvestligste Irland kommer man ikke tættere på ægte irsk traditionel musik og en session. En irsk session er det meget uformelle møde mellem musikere i alle aldre, der samles for at lære og inspirere hinanden til at udtrykke den irsk trad. musik. 
Musikken er et forrygende festfyrværkeri af alt det bed-ste i trad. irsk musik – fra smukke melankolske sange på gælisk til livlige jigs, reels, polkas og slides. 
Gruppen består af 6-8 unge og ældre musikere i medrivende samspil, og som virtuost håndterer de traditionelle irske instrumenter som violin, accordion, bodhran, uillian pipes, og mange flere.
Craobh Leitir Ceanainn har spillet på koncerter overalt i Irland og været på turné i England, Skotland og Frankrig. Det er første gang gruppen spiller i Danmark, så gæsterne på Fuglsøcentret kan se frem til en ny og meget spændende koncertoplevelse med helt autentisk irsk trad. musik.
"We are delighted to have the opportunity to bring our session to Denmark and give the Danes a sample of the Irish traditional Session", udtaler Craobh Leitir Ceanainn før koncerterne på Fuglsøcentret i sep. 2019. 
Gruppen er samlet af den irske musikorganisation Comhaltas Ceoltóirí Èireann, der har til formål at bevare og udbygge den helt unikke irske musik- og sangtradition. Dette er musikere, der har irsk trad. musik i blodet og som brænder for at formidle deres livgivende musik og kultur til tilhørerne.Området og gruppen taler tillige det gæliske sprog, ligesom Donegal har områder hvor irsk/gælisk stadig er dagligt sprog. 

Sailor Bill (Irl.) - celtic folk & rock

SailorBill er et band fra Letterkenny i det nordvestligste Irland – et uberørt og vildt område, som ligger ved grænsen til Derry i N.Irland. Den barske natur og den turbulente historie har præget musik og sang hos SailorBill, som spiller en blanding af traditionelle irske sange og moderne irske rocksange, der ofte beskriver livet i dette hårde, men meget livsbekræftende hjørne af Irland.
Besætningen med trommer og bas giver en mere iørefaldende og dansevenlig indgang til sange som ”The Town I Loved so Well”, ”There were Roses” og ”Foggy Dew”, der fortæller den gribende historie om forholdene på øen. Samtidig spiller SailorBill også kendte irske sange som ”Dirty Old Town”, ”Galway Girl” samt ”Homes of Donegal” om deres hjemegn – sange som helt sikkert vil få publikum til at synge med eller ud på dansegulvet.
SailorBill formår at tage publikum med på en gyngende sejltur gennem irsk musik fra dengang til i dag, som mange netop forbinder med Irland, og de viser på bedste måde, at den traditionelle irsk musik stadig er sprællevende og fungerer perfekt sammen med nye irske sange.
Joe Gibson er en formidabel musiker, der mester både violin, guitar, bodhran samt flere instrumenter. Han har spillet med en lang række kendte irske musikere og bands ligesom han ofte er i radio og TV.
Han har et særdeles medrivende sceneshow med virtuose teknikker på hans violin, der altid kommer langt ud over scenekanten og får publikum med ud på gulvet.
Sailor Bill har eksisteret siden 2010 med frontfiguren Joe Gibson på  sang, guitar og violin, og sammen med de dygtige musikere på el-guitar, el-bas og trommer er der dømt celtic rock med gang i.
Sailor Bill har udgivet flere CD´er samt spillet mange koncerter i Irland og rundt i Europa. De har bl.a. lavet en meget iørefaldende og humoristisk hyldest til den irske UFC champion Conor McGregor:  www.youtube.com/watch?v=zA9yM-jGAAs&feature=youtu.be samt en amatøroptagelse fra deres seneste besøg på Fuglsøcentret med "Fisherman´s Blues" www.facebook.com/irish.event/videos/309529279835424/
 

”The Troubles in Words & Music”

Historiker Claus Hebor har sammen med Joe Gibson fra Letterkenny, Irland, sammensat et unikt multimedie-foredrag & storyteller koncert ”The Troubles in Words & Music” omkring de historiske begivenheder under urolighederne i N.Irland samt hvordan det har påvirket mennesker og musik i Irland. Vi fører historien helt op til Brexit og konsekvenserne af dette.
Arrangement er en kombination af historisk foredrag med fotos og film samt levende musik med personlig forklaring omkring sangene om begivenhederne i N.Irland. Alle sangtekster vises på storskærm, således at tilhørerne kan forstå teksten samt evt. synge med, således at der opstår en god atmosfære af fællesskab. Et rørende og tankevækkende arrangement omkring konflikt, kultur, musik og samfund. Det historiske / samfundsfaglige foredrag foregår på dansk, mens sang og storytelling er på engelsk.
Joe Gibson (IRL): musiker, sanger & sangskriver fra Letterkenny ved grænsen til N.Irland. Han er opvokset i grænseområdet samt har studeret i Derry (Londonderry) i N.Irland, og har oplevet urolighederne meget personligt.
Claus Hebor (DK), cand mag i historie & Irlandsekspert. Han har rejst i Irland og N.Irland siden 1991 og holder foredrag omkring Irlands historie, irsk kultur og andre irske temaer. Desuden arrangerer han studierejser til Irland og N.Irland.
.
.
 
 

Irish Evening 2021:
fre. 24. & lør. 25. sep. 2021 på Fuglsøcentret

Vi er stolte af at kunne præsentere nogle af de nyeste og mest spændende irske kunstnere på Fuglsøcentret med Aoife Scott & Band, Black Bank Folk og dansetruppen Realta Dance.
Undervejs vil man kunne nikke genkendende til kendte irske syng-med sange som ”The Foggy Dew”, ”Dirty Old Town”, ”Wild Mountain Thyme”, ”Raglan Road”, ”The Old Triangle”, ”The Rocky Road To Dublin” og ”Paddy on The Railway”.
Gæsterne vil opleve trad. irsk musik, sange på irsk, moderne irsk folk og Riverdance samt spændende foredrag om Irland og smagning af irsk whiskey & irsk øl, så programmet vil appellere til gæster i alle aldre.
Se flyer - Billet FRE. - Billet LØR. - Nyt om arr. på Facebook

"Det bliver en meget stor oplevelse at se Aoife Scott, som er kåret til ”Best Folk Act”, ”Song of The Year” og "Best Vocal Album 2021" i Irland, og hendes udstråling og sangstemme er intet mindre end helt uimodståelig. Hun har turneret i USA, Australien og Irland de sidste år samt udgivet nyt album i år, så vi er meget heldige at have fået hende til Fuglsøcentret i 2021”, fortæller Irlandsekspert Claus Hebor, der har arrangeret "An Irish Evening" samt rejser til Irland siden 2000.
”Black Bank Folk er et meget spændende band fra Dublin, der med deres første album ”Rising” beskrev Påskeopstanden i Dublin i 1916. Det er smukke sange med iørefaldende melodier om irsk historie og identitet, som bliver passioneret spillet med guitar, bas og tommer samt enestående irske folkemusik-instrumenter som Uillian Pipes og fiddle. Derudover spiller bandet de kendte irske sange, som vi alle kender og kan synge med på”, forsætter Claus Hebor om programmet. 
”Og Realta Dance, som mange husker fra Fuglsøcentret i 2019, er tilbage med dans i absolut verdensklasse, idet Raymond har danset mere end 10 år med Michael Flatley over hele verden. Publikum bliver som sidste år blæst omkuld af deres imponerende dans og stepdans” Køb billet i god tid
Fuglsøcentret har gennem de seneste 14 år afholdt "An Irish Evening", og hvert år med udsolgte huse. Nu håber Fuglsøcentret, at mange vil komme om fredagen, da man af erfaring ved, at lørdag meget hurtigt bliver udsolgt. "De fleste gæster køber billet med overnatning til næste år allerede når de checker ud fra Fuglsøcentret efter vores sidste arrangement i september. Jeg er meget glad for, at det er blevet en tradition for mange gæster, og vi arbejder altid på at få et nyt og spændende program hvert år, så gæsterne oplever nye sider af den irske kultur, musik og dans", slutter Claus Hebor.
BILLETTER: Fre. 24. sep. 2021  -   Lør. 25. sep. 2021

Program: 

15.30: Irsk pub Tír inna nOc med irsk øl og irsk whiskey
15.30: Velkomst & program
15.40: ”Irlands enestående natur - en personlig rejse langs Irlands vestkyst” - et visuelt-musikalsk foredrag v./ Irlandsekspert Claus Hebor
16.15-17.30 Korte pub sessions med irsk musik
16.30: Irsk whiskey-smagning v./ Claus Hebor. Billetpris: kr. 100,-
17.15: Irsk ølsmagning v./ O´Hara´s Beer. Billetpris: kr. 75,-
17.30: Introduktion til irske musikere & dansere

18.00: Irish dinner 

20.00: Realta Dance (Irl.), irsk dance show
20.15: Aoife Scott & Band (Irl.), trad./song
           I pause & under koncert: Realta Dance
21.45: Realta Dance
22.15: Black Bank Folk (Irl.), folk/rock
00.15: Irsk pub i Ovalen – evt. mulighed for session
Alle tider er ca. tider, og der tages forbehold for ændring af tidspunkter og rækkefølge for optræden.  

Aoife Scott & Band (Irl) – Irish trad./song 

Ny stjerne på den irske folk-himmel og del af den berømte Black-familie med bl.a. Frances Black og Mary Black. 
Efter hendes debutalbum ”Carry The Day” fra 2016 vandt Aoife Scott vandt 2 x Irish Folk Awards 2017 som ”Best Folk Act” samt ”Song of The Year” med ”All Along The Wild Atlantic Way” med efterfølgende udsolgte turneer i bl.a. Australien, USA og Europa.
I jan. 2020 udgiver Aoife Scott hendes andet album ”Homebird” med en ny samling meget smukke og udtryksfulde irske sange. De fleste af sangene er skrevet af Aoife Scott i samarbejde med andre musikere, og albummet er produceret af Ron Black, kendt fra Alison Krauss´ band Union Station.
Aoife Scott´s fantastisk smukke stemme og udtryksful-de sange er helt enestående, hvor den går fra det skrøbelige og æteriske til kraftfuld og stærk. Netop denne professionalisme har hun opbygget helt fra hendes barndom, hvor hun har sunget sammen med hendes mor Frances Black, der er én af de bedst sælgende sangerinder i Irland, samt hendes tante Mary Black, der måske er den mest berømte irske sangerinde nogensinde. Resten af Black-familien er ligeså kendt i musikkredse med bl.a. medlemmer i The Coronas og andre bands.   
Aoife Scotts sange er præget af hendes passion for traditionel musik med tekster, der kredser om dybt personlige fortællinger samt sange omkring irsk historie og sociale forhold, der giver et facetteret og personligt billede af forholdene i Irland i dag.
Siden hun startede som ganske ung i 2013 har Aoife Scott været hyppig gæst i irsk og engelsk TV som BBC's Imeall Geal, den irsksprogede kanal TG4's An Nollaig Linn, Ceol na nOileáin og Fleadh TV Live samt tillige i "The Windmill Lane Sessions".Hun har desuden spillet opvarmning til Bob Dylan og Van Morrison ved festivalen London Feis.
I 2019 blev hendes sang “The December Letter” kåret til Single of the Year ved ASLR Celtic Music Awards i USA samt den mest spillede julesang på den irske nationale radio RTE Radio 1 i december 2018. 

“This Irish Singer stands out for the beautiful crystal clear warm vocals. Stylistically she successfully bridges Irish trad., contemporary singer/songwriter, and pop.”
Folk World 
“A fiery passionate young talent springing from a fine musical family”
HotPress
“An important instalment in the legacy of traditional Irish music”.
Irish Echo
""Carry The Day" is a richly layered impressive debut album"
The Irish Times
Læs mere: www.aoifescott.com og se video & TV-optrædener: www.aoifescott.com/video  

Realta Dance - Irish Dance Show (Irl.)

Irsk dans og stepdans behøver vist ikke nogen introduktion, da det er kendt og elsket over hele verden. Dansetruppen Realta Dance kommer fra Irland og består af 5 særdeles talentfulde dansere, der med smittende humør giver et forrygende show med trad. danse og irske stepdanse, som hver gang får taget til at hæve sig.  
Gruppens leder er Raymond Sweeney fra Drumkeen i Donegal, som startede med at danse i en alder af 9 år og blev professionel danser som 16-årig. 
Han har vundet utallige konkurrencer i irske, engelske og skotske mesterskaber, ligesom han i mange år dansede med vel nok verdens mest berømte dansetrup Michael Flatley’s Lord of the Dance. Han har optrådt med danseshow i Europe, Brasilien, Singapore, Taiwan, USA og Canada, og senest har han været kreativ leder og hoveddanser på showet ”TitanicDance” i Belfast.
Realta Dance var stjerner ved ”Irish Evening 2019”, og nu kan gæsterne glæde sig til et gensyn med irsk dans og stepdance i verdensklasse, når Realta Dance igen optræder på Fuglsøcentret i sep. 2020.

Black Bank Folk (Irl.) – trad./folk/rock

Black Bank Folk fra Dublin blev kendte med deres debutalbum ”Rising” fra 2016 med gribende sange, der beskriver 1916-påskeopstanden i Dublin. 
Albummet blev rost til skyerne for kombinationen af trad. og moderne musik samt de udtryksfulde tekster om den historiske opstand. Albummet blev lanceret ved en udsolgt koncert 5. marts 2016 i den historiske Liberty Hall i Dublin med gæsteoptræden af nogle af de mest respekterede irske musikere og digteren Stephen James Smith.
Bandet har efterfølgende turneret over hele Irland, og i 2019 kom deres seneste album ”Last Star Fall”, som er mere moderne sange med personlige fortællinger, der blander den irske historie med det moderne, samt et mere moderne folk/rock-udtryk med inspiration fra indie og amerikana. 
Udover deres egne smukke og kraftfulde sange spiller Black Bank Folk tillige nogle af de mest kendte traditio-nelle irske sange som ”The Foggy Dew”, ”Dirty Old Town”, ”Wild Mountain Thyme”, ”Raglan Road”, ”The Old Triangle”, ”The Rocky Road To Dublin”, ”Paddy on The Railway” samt moderne klassikere som ”Sally McLenane” af The Pogues.
Bandet består af James Sheeran, brødrene John og Mark Colbert, (som bl.a. har spillet med Damien Dempsey, Paddy Casey og Jerry Fish), multi-instrumentalisten Sean McKeon (vinder i 2005 af TG4´s ”Young Musician of the Year”) og Sharon Hussey (vinder af ”Golden Fiddle Awards”, Australien 2010). 
Bandet ”Black Bank Folk” spiller for første gang i Danmark ved ”Irish Evening 2020” på Fuglsøcentret, og vi tør godt love gæsterne en stor og kraftfuld musikalsk oplevelse med nogle af de dygtigste musikere samt smukke sange omkring irsk historie og kultur, ikke mindst irernes hjertegribende kamp for frihed og selvstændighed. 

“Last Star Fall… makes the marriage of rock and folk seem the most natural pairing in the world. Sheer class”
Hot Press, 2019
“Stories of love and loss told with fluency and grace****
The Irish Times, 2016
“The Rising Stars of Folk”
The Irish Times, 2016
Læs mere: www.blackbankfolk.com og se video: https://blackbankfolk.com/videos/

.

Se smukke film fra Irland

Irland er smukkest i billeder! Her har vi samlet nogle film, som viser den grønne ø i lyd og billeder


Sliabh Liag (Slieve League) - the cliffs, 2.15 min. - © Tourism Ireland
Indtryk fra havklipperne i co. Donegal


Sliabh Liag (Slieve League) - walking trail, 0.39 min. - © Tourism Ireland
Indtryk fra vandrestien til Eagles Nest ved Sliabh Liag i co. Donegal


Coastal Route to Portsalon, 2.10 min. - © Tourism Ireland
Naturen åbner sig op på smuk køretur ved kysten i co. Donegal


Grianán of Aileach, Inishowen, 0.57 min. - © Tourism Ireland
Det imponerende keltiske fort med udsigt i co. Donegal


Mount Errigal & Poison Glen, 3.00 min. - © Tourism Ireland
Det majestætiske bjerg i co. Donegal


Garnish Island, co. Cork, 1.49 min. - © Tourism Ireland
Den smukkeste ø i Bantry Bay med fortryllende park,enestående udsigter & Martello Tower


.


Discover the Island of Ireland, 8 min. - © Tourism Ireland
Indtryk fra både storbyer og naturen i Irland


Truly, Madly, Deeply Dublin, 6 min. - © Dublin Tourism
Flot præsentation af Dublin med musik af bl.a. U2 


Myths of Ireland, 3.17 min. - © Tourism Ireland
Ireland is mythical, magical and magnificent


Ireland Inspires, 3.02 - © Irish Government
Spændende facts om Irland indenfor erhvervsliv, kultur og turisme

Kilbeggan Distillery, 4 min. - © Cooley Distillery
Præsentation af det hyggelige whiskeydestilleri

Ireland in Brief - udgivet 2013

Denne bog med facts om Irland er udsendt af den irske stat i 2013 og omhandler geografi, politik, sociale forhold, uddannelse, erhverv, kultur samt en masse andre nyttige informationer om Irland. Der gøres opmærksom på, at bogen er fra 2013, så der kan forekommer ændringer siden da.

Ireland in Brief - a general overview of Ireland´s political, economic and cultural life.

PDF, 61 sider: Ireland in Brief, 2013
 

Ireland in Brief 2013

.

long hall trinity 730
Allihies west cork 730
pub session shoot the crows sligo 730

Tips om Irland & irsk kultur

Vi har samlet en del af vores store viden om Irland i denne sektion, hvor I kan få tips til de store oplevelser, mentalitet samt kulturen i Irland. Gå også gerne ind til vores Facebook-community omkring Irland med tips, arrangementer og historier: www.facebook.com/irish.event

I Irland er naturen uendelig smuk og varieret, pubberne er hyggelige og imødekommende, og der utallige muligheder for aktiviteter, afslapning og golf. Men det er mere end noget andet et land, man skal fordybe sig lidt i for at få de helt store og livsbekræftende oplevelser.
De oplevelser, som man husker resten af livet, og hvor man måske har knyttet specielle bånd til steder, mennesker eller den rige irske kultur.

Unikke oplevelser
Irland har en uendelig række af store seværdigheder med naturscenerier, historiske steder, museer, destillerier og meget andet. Det kan være svært at beslutte sig til, hvad det er I vil se, da I umuligt kan nå det hele på en rejse til Irland. 
Vi har prøvet at vælge nogle af de både store, men også ukendte oplevelser, som vi synes gør en rejse til Irland til en enestående oplevelse.

Gode tips til bedre oplevelser
Den største oplevelse er nok irerne selv! Det er et utroligt imødekommende og venligt folk, som tager imod gæster med åbne arme - og glæder sig til at være sammen med jer - skabe "craic".
Danskere er generelt mere reserverede og afventende, men hvis I følger vores tips til bedre oplevelser, så er vi sikker på, at I kommer til at forstå, hvor Irland er et så unik sted at rejse til.

Irsk kultur
Irland har siden oldtiden haft en meget rig og spændende kultur, der er blevet anerkendt og berømt over hele verden. Lige fra kelternes myter over eremitmunkenes arbejde med Book of Kells til de berømte forfattere og digtere som Oscar Wilde, W.B. Yeats, James Joyce og nyere som Roddy Doyle.
Mange storslåede film er kommet fra eller optaget i Irland som Man of Aran, Den tavse mand, Ryan Datter, Michael Collins og The Field.
Og endelig må vi ikke glemme musikken, som har gjort Irland verdenskendt. Fra den trad. musik, som I vil høre live på mange pubber, og som har givet inspiration til moderne musikere som Van Morrison, Thin Lizzy, U2, Cranberries og mange flere.

.

12 tips til bedre oplevelser i Irland

Disse 12 tips til bedre oplevelser i Irland er udarbejdet for, at I som gæster i Irland kan få de bedste oplevelser, den bedste betjening samt møde den irske gæstfrihed i fuldt flor

1. Irerne er nysgerrige, utroligt venlige og hjælpsomme, så tag det som en gave til at få nogle helt enestående oplevelser. Vær ikke mistroisk overfor irerne, men nyd at smide den danske reservation for at være ”irsk” under jeres ophold. Husk irernes talemåde: “there are no strangers here; only friends you haven´t yet met”.

2. Hav tålmodighed og nyd, at Irland er stressfrit. Irerne er heldigvis meget afslappede og tager tingene som de kommer. ”Irish time” betyder at tiden godt kan blive over. Hvis man har kort tid til at spise, så kan man høf-ligt sige, at man gerne skal videre om xx min., og om det er muligt at få servering inden da. Skænkning af en Guinness tager 2-4 min. ligegyldigt hvor travlt man har, hvorimod Lager kun tager få sekunder som i Danmark.

3. Hav forståelse for den irske kultur og levevis, og vær ikke bange for at snakke engelsk – eller danglish. Hvis der er ting eller episoder, som I ikke forstår, så spørg irerne hvorfor. Mange ting kan forekomme anderledes og irrationelle, men der er som regel en forklaring – om end ikke altid en logisk. Det er tillige en glimrende måde at komme i kontakt med de lokale på.

4. Komfort på hoteller, restauranter og pubber er ikke altid så høj som i Danmark. Hvis man oplever mangler ved værelse, mad, service, e.l., så henvend jer straks til rejselederen. Hvis det ikke er muligt, så lav en høfligt og lavmælt forespørgsel i receptionen: ”er det muligt at låne en hårtørrer/at få separat sengetæppe, o.l.” – så kan ALT lade sig gøre. Endda med et smil fra personalet!

5. Personale er på lige fod med gæsterne, og ser ikke sig selv som ”tjenere”. Det er særdeles vellidt, at man smiler, snakker og joker med personalet, så længe de har tid til det. Det er særdeles uhøfligt at råbe efter serverings- eller hotelpersonale, at prikke dem på skulderen eller bryde ind, hvis de er i gang med andet arbejde. I restauranter har personalet næsten altid set jer og kommer så snart de er klar, ellers kan man henvende sig diskret med et ”excuse me”. 6. På alle pubber - og ofte på restauranter - bestiller man drikkevarer ved baren og tager det ned til bordet.

7. Irere er meget høflige, så sig ”please” og ”thank you” hver gang I henvender jer til personale – hellere en gang for meget end en gang for lidt. Det er to lette og hurtigt lærte ord, som bruges tit og ofte i alle sammenhænge: ved bestilling af mad, drikkevarer, i forretninger, når folk viser vej, o.l.

8. På pubber kan der være rigtig mange mennesker, og her giver man plads i baren, hvis gæster skal købe. Man rykker tillige sammen ved bordene og tilbyder andre gæster plads ved ens bord. Hvis ældre kommer ind er det god kutyme at tilbyde dem sin stol. Respektér de andre gæster.

9. På pubber kan man blive tilbudt en drink af sin side-mand, og det er høfligt at tage imod, SÅ LÆNGE man selv returnerer en drink ved næste bestilling. Det er meget uhøfligt at modtage en drik og derefter gå, så noget af det værste er ”never stand your round”. Man behøver ikke nødvendigvis snakke sammen, fordi man har modtaget en drink.

10. Irene mødes på tværs af alder på pubben, og alle al-dersgrupper snakker og hygger sig med hinanden. Vær derfor ikke nervøs, hvis I bliver tiltalt af unge, eller de vil sidde ved jeres bord. Det er en glimrende anledning til at høre, hvordan de unge lever i Irland.

11. Det er helt trygt at gå på pub og i byen om aftenen for alle aldre – men i enkelte større byer kan der være få isolerede kvarterer, hvor man ikke bør komme. Selvom der aldrig er sket noget, så lad ikke jeres pung ligge løst i baglommen eller i en åben taske på pubben, hvor der kan være mange mennesker, der står tæt. Almindelig agtpågivenhed er naturligvis altid en god idé.

12. Mange steder giver man musikken € 3-5, alt efter hvad man synes det har været værd. Irere har stor respekt for musikere og kunstnere, men danser og synger med så meget som muligt. Men hvis en pubgæst rejser sig for at synge eller fortælle en historie, så er de helt stille. I mange pubber lytter man til musikken, især de sange, som betyder noget. Det kan ske, at nationalsangen spilles som absolut sidste sang, og alle rejser sig – og det er god skik at følge de lokale i det.

© hebor 2017 – må ikke kopieres eller distribueres uden tilladelse.

.

Luksus- & bryllupsrejser til Irland

Irland behøver ingen præsentation – for den smukke, grønne ø er perfekt til bryllupsrejser med romantik, forkælelse og god mad. Og ikke mindst de utrolig gæstfrie og festlige irere, der kan gøre enhver rejse til en enestående oplevelse, I husker resten af livet.

Irland er som skabt til at forkæle sig selv! Her kan man bo på slotte og herregårde eller romantiske B&Bs. Dyrke wellness i luksuriøse omgivelser, tage tangbade på vestkysten og nyde en udsøgt gourmetmiddag på en af de mange fantastiske restauranter. Nyde naturens storslåede sceneri på vandreture eller som udsigt fra terrassen. Og så er der kulturoplevelser i verdensklasse - fra koncerter med de mest kendte bands til klassisk ballet for at slutte af med de hyggelige musik-sessions på den lokale pub. Der er mange måder at forkæle sig på i Irland. Her giver vi lidt idéer til luksus- eller bryllupsophold, men alle rejseforslag tilpasses efter jeres ønsker! Tek. arr.: Kultur-Retur/Team-Island cvr.: 29809895.

 

Trinity Capital Hotel, Dublin
Særdeles flot hotel midt I Dublin centrum med gåafstand til alle seværdigheder og det enestående restaurant- og publiv.
• 4 nætter i dobbeltvær. inkl. Full Irish Breakfast
• 3 retters middag
• Adgang til fitness-område
• Tilvalg af privat transfer til/fra lufthavn, middage, sightseeing, m.v.
 

 

 

Carton House, Maynooth
Carton House er drømmen om at bo på et herresæde med moderne værelser og luksus overalt. Udenfor en smuk park samt en af Irlands bedste golfbaner.
• 4 nætter i dobbeltvær. inkl. Full Irish Breakfast
• 3 retters middag
• Adgang til imponerende wellness-område
• Tilvalg af f.eks. privat transfer til/fra lufthavn, Deluxe Suite, middage, sightseeing, green fee, m.v.

 

  

Brooklodge, MacCreddin Village
Meget romantisk lodge midt i Wicklow Mountains, som lægger stor vægt på afslapning ro, hjemmedyrkede råva-rer, økologi og imponerende god mad.
• 4 nætter i dobbeltvær. inkl. Full Irish Breakfast
• Gourmetmiddag i Strawberry Tree
• Tilvalg af f.eks. privat transfer til/fra lufthavn, middage sightseeing, m.v.

 

 

  

Powerscourt Hotel Resort & Spa, Wicklow Mountains
Måske Irlands flotteste hotel med enestående udsigt over Wicklow Mountains. Her er luksus i hver en detalje og imponerende værelser med al mulig komfort.
• 4 nætter i dobbeltvær. inkl. Full Irish Breakfast
• 3 retters middag
• Adgang til imponerende wellness-område
• Tilvalg af f.eks. privat transfer til/fra lufthavn, Mountain View Suite, middage, sightseeing, green fee, m.v.

 

  

Ballyknocken House & Cookery School, Wicklow Mountains
Særdeles hyggeligt luksus-Bed & Breakfast i Wicklow Mountains med Irlands kendteste TV-kok Catherine Fulvio som charmerende ejer. Her får I irsk gæstfrihed, forkælelse, fantastisk mad samt et hyggeligt kokkekursus.
• 4 nætter i dobbeltvær. inkl. Full Irish Breakfast
• 4 retters middag med pre-dinner drink
• Champagne Breakfast i sengen
• Te/kaffe og hjemmelavet kage
• Jordbær- og chokoladefondue serveret på værelset
• Deltagelse i halvdags kokkekursus med Catherine Fulvio inkl. 3 retters middag
• Tilvalg af f.eks. privat transfer til/fra lufthavn, middage, sightseeing, m.v.


Få et uforpligtende oplæg og pris på jeres rejse
Vi vil meget gerne komme med idéer og tilbud på jeres luksus- eller bryllupsrejse til Irland, hvor vi tager jeres ønsker og omsætter dem til en godt gennemført rejse. Kontakt os for yderligere informationer og rejseoplæg. Teknisk arr.: Ans Rejser.

.

Gymnasie- & uddannelsesrejser til Irland

Irland behøver ingen præsentation – for den smukke, grønne ø er perfekt til studierejser med udgangspunkt i engelsk, idræt, musik, litteratur, historie, religion og mange andre fag. Derudover er Irland et meget trygt og særdeles festligt rejsemål for eleverne. Tek. arr.: Kultur-Retur/Team-Island cvr.: 29809895.

Vi har i godt 10 år arrangeret grupperejser til Irland, herunder for gymnasier, ungdomsuddannelser, videregående- og voksenuddannelser, firmaer og organisationer. Målet for rejserne kan være studiebesøg hos irske virksomheder, kultur og musik, teambuilding, undervisning og sightseeing – og som regel en kombination.

Vi kan levere en samlet pakke!
Vi har opbygget et omfattende kontaktnet i Irland, og kan opfylde alle ønsker. Vores rejseforslag kan indeholde:

 • Fly samt evt. transport til lufthavn 
 • Bus og transport i Irland
 • Overnatning: hostel, B&B, hotel, privat…
 • Dagsture: f.eks. Wicklow, Belfast, Connemare, Aran Islands, 
 • Guidede besøg: f.eks. Brú nà Boinne, Nat. Museum, Guinness, Trinity College, Joyce Tower, m.v.
 • Virksomhedsbesøg: f.eks. IT, sociale medier, bioscience, food industry, m.v.
 • Kulturoplevelser: koncerter, digtoplæsning, kunst, evensong, m.v.
 • Naturoplevelser: An Spinc / Upper Lake, Diamond Hill / Connemare, Sugarloaf Mountain, Sky Road, KIllary Fjord, Hill of Tara, m.v.
 • Undervisning (evt. på Trinity College eller andet universitet): historie, samfundsforhold, musik, engelsk, digte, creative writing, m.v.  
 • Teambuilding: vandreture, bjergture, musikoptræden, action, m.v. 

Unikke oplevelser
Alle vores rejser er individuelt tilrettelagte, og vi er specialister i at skabe unikke oplevelser for vores grupper som:

 • Gaelic Games introduktion og træning i bl.a. hurling, gaelic football, m.v.
 • Kultur- & digteaften med lokale kunstnere
 • Riverdance kursus & opvisning
 • Fototur-/kursus med professionelle fotografer
 • Creative Writers Workshop med professionel forfatter
 • Musikundervisning bl.a. i Galway og fælles sessions med lokale bands
 • Vandreture med picnic & whiskeysmagning

… og mange andre idéer!

Indrejse for unge under 18 år
Regler fra 2016 betyder, at unge under 18 år, der rejser på studierejse til Irland, d.v.s. uden deres forældre, skal have en brev, der dokumenterer, at forældre giver lærerne tilladelse til at bringe den unge ind i Irland. Læs mere.
Unge over 18 år skal naturligvis blot medbringe pas, samt hvis de ankommer fra ikke-Schengen-lande tillige ansøge om visum.  

Vi er Irlands-eksperter!
Irlands-eksperten Claus Hebor har besøgt den grønne ø langt mere end 400 gange. Han er uddannet historiker og har et dybtgående kendskab til irsk historie, kultur og levevis. Han lægger stor vægt på at give deltagerne et indgående kendskab til Irland samt ikke mindst ”meet the locals”.
Claus Hebor har skrevet talrige artikler og holder løbende foredrag om Irland, så deltagerne vil få et særdeles indgående kendskab til Irland på rejsen.

Få et uforpligtende oplæg og pris på jeres rejse
Vi vil meget gerne komme med idéer og tilbud på jeres rejse til Irland, hvor vi tager jeres ønsker og omsætter dem til en logistisk godt gennemført og kost-effektiv rejse.
Prisniveauet for en studierejse til Irland ligger typisk mellem 2.800 – 4.500 alt inklusiv pr. deltager - afhængig af antal dage og indhold. Teknisk arr.: Ans Rejser / A+ Studierejser
Vi holder også gerne foredrag før rejsen, så eleverne er bedst forberedt på oplevelserne.

Tilfredse lærere og elever
Vi får altid meget flot feedback fra både elever og lærere på vores rejser:

"Det er vores indtryk, at eleverne har taget din opfordring om åbenhed over for irerne til sig og har haft mange hyggelige snakke, diskussioner og danse(!) med de lokale på pubberne om aftenen. Deres studietur har givet dem meget ny viden om Irland og har helt sikkert også sat nogle tanker i gang om deres egen kultur og måde at møde mennesker på.
•Super hostel med gode værelser, også i forhold til beliggenheden lidt væk fra Temple Bar
•Guided walk var meget spændende og det var super med head set, så man fik alt med. 
•Guinness storehouse spændende og fagligt relevant for biologi
•Trinity college med rundvisning og biologilektion spændende og meget fagligt relevant. 
•Joyce Tower var fint, men ærgerligt at man ikke kunne høre den ellers meget vidende guide. Mikrofon er nødvendig til en stor gruppe. 
•Creative Writer’s workshop: Fagligt relevant, når man rejser med engelsk og delvist også dansk.
•Wicklow mountains: en fantastisk tur, men også en hård tur for de elever, der på den ene eller anden måde var fysisk begrænset.
•The Troubles in words and songs: Spændende oplæg og gode sange.
•Gaelic games: Spændende, sjovt og fagligt relevant. 
Marie & Tine, Nordfyns Gymnasium, sep. 2019

"Jeg ville gerne takke for turen endnu engang, og skrive at jeg var meget glad for programpunkterne. Det der særligt stod ud, var blandt andet vandreturen Wicklow Mountains og hele torsdagens program, hvor vi blandt andet havde muligheden for at spille Gaelic Games i en lokal sportsklub. Det var en unik oplevelse at komme ud og opleve noget, som er så stor en del af irernes egen hverdag og som fremhæver det stærke fællesskab der er i Irland. Samme dag var vi også til en lille "intim" koncert med to lokale irere som Claus kendte derovre. Det var to fantastiske kunstnere ved navn Stephen Smith og Enda Reilly, der underholdt med musik, sang og poetry slams. De var virkelig skønne og sammen med alle de andre musikere vi oplevede på forskellige pubber, gav de os et indtryk af hvor meget irerne værdsætter deres musikere og kunstnere."
Sørine M. Gadegaard, elev Nyborg Gymnasium, 2.D. - Dublin 2016

"Alt er forløbet helt perfekt. Du skal vide, at det du gør er ret så unikt. Du vil blive varmt anbefalet ikke blot på NG, men også på andre gymnasier, hvor jeg har gode venner. Jeg er helt ærgerlig over, at jeg går på pension til efteråret, for du er det bedste, der er sket på studietursfronten meget længe. Turen var vel planlagt, vi kom ind steder, vi ellers ikke ville være kommet, og du har hele vejen igennem været yderst hjælpsom og meget hurtig på tasterne. En tur til 12!!
Annette Vadgaard, lærer Nordfyns Gymnasium - Dublin 2015

"...en rigtig god tur.... Skemaet var planlagt helt perfekt, der var fritid nok og aktiviteterne var passene udfordrende og interessante. Det var rigtig spændende at komme ud og kigge på en highschool for at se, hvordan Irlands skolesystem fungerer, og man kunne tale med eleverne selv og stille sine egne spørgsmål. Det var sjovt at tale med dem, for de var i et specielt ”overgangsår”, som man overhovedet ikke har noget lignende til her i Danmark. Det var også rigtig godt at spille gaelic games, for det er jo en helt speciel sport til Irland, som man aldrig har hørt om i Danmark. og ved at spille dem så føler man sig en smule mere som en irer. Selv om du ikke var der hele ugen var det godt veludført, den vikar som du havde skaffet var rigtig god. Han virkede meget engageret i turen og han kunne fortælle rigtig meget om den lokal kultur og han havde endda sine egen historier, som han med glæde delte. Det var også vigtigt at han var fra Irland, for det pressede mange af eleverne til at tale engelsk, som var rigtig sundt. Så jeg vil sige mange tak for en rigtig god og godt planlagt tur. Jeg har fået et rigtig godt indtryk af Irland, og det er ikke sidste gang jeg tager der til, for folket er venlige og øllen er god ;)
Jonas Krogstrup, elev Nordfyns Gymnasium - Dublin maj 2015

Elever fra Nyborg Gymnasium har lavet en blog over deres studierejse til Dublin: http://irland2d.tumblr.com/. Se også elevernes video fra Irlandsrejse for Esbjerg Gymnasium, arrangeret af Hebor: Del 1 Del 2 - Del 3. Og læs gymnasielærer Duncan G Maclaurin´s underholdende blog fra rejsen

.

An Irish Evening - det tætteste på Irland i Danmark

An Irish Evening er et unikt event- og kulturkoncept til hoteller, foreninger, firmaer og andre større forsamlinger.

Vi inviterer på en eventyrlig rejse til Irland gennem vores event-koncept "An Irish Evening". Det er en anderledes event med en vellykket blanding af flot underholdning, kulinariske nydelser og medrivende musik, som giver jeres gæster et indtryk af den helt enestående irske atmosfære "craic".
Vi skaber en stemning som sidder I på den verdenskendte pub Johnny Fox´ i Wicklow Mountains til en Hooley Night. Og efter sådan en aften ved alle, hvorfor irerne har den positive indstilling, at "en fremmed er en ven, du endnu ikke har mødt"!

Medrivende musik & underholdning for alle mellem 20 -65
"An Irish Evening" er en kombination af irsk pubstemning, irsk danseshow ("Riverdance") og flotte koncerter med irske bands fra trad. til rock. Vi har altid udelukkende band fra Irland med til vores arrangementer, da det giver den helt rigtige & imødekommende irske stemning. Aftenen kan udbygges med middag, foredrag, whiskey-smagning og andre aktiviteter.
Musik og show leveres af 1 eller flere grupper, der præsenterer både den traditionelle og den moderne irske kultur. Fælles for alle grupper er den enestående vitalitet, musikaltet og livsglæde, der er så kendetegnende for Irland. 

Vi leverer foredrag, drikkevarer, whiskey- og ølsmagning, m.v.
Til en irsk aften hører naturligvis lokal irsk øl som O´Hara´s, Kinnegar, Guinness eller Kilkenny samt irsk whiskey - måske som whiskey-smagning - og foredrag om Irland.
Samtidig kan vi levere markedsføring af arrangementet - både i form af færdigt materiale som flyers, annoncer og website samt konkrete aktivieteter, der sælger billetterne.
Vi kan være behjælpelige med kontakter eller simpelthen levere det hele i én samlet pakke.

Få konkret tilbud eller yderligere information
Til vores seneste arrangement blev 300 billetter udsolgt på 4 dage og ekstra aften for endnu 300 gæster blev arrangeret. Der er derfor rift om vores koncept og musikerne, og vi anbefaler, at I forespørger om ledige datoer i god tid.
Vi har stor erfaring med at organisere og markedsføre arrangementer og kan hjælpe jer med rådgivning til at få hele arrangementet til at klappe.

Vi står naturligvis til rådighed med yderligere oplysninger, og glæder os til at høre fra dig.

.

Det siger gæsterne...

Vi har gennem årene haft mange hundrede gæster på rejse i Irland, og alle har været begejstret for den grønne ø og for de oplevelser, som vi har sat sammen til dem. I kan læse et foto-blog fra én af rejserne HER.

"Først og fremmest tak til Claus. Din viden, dine anekdoter/historie, historie og den måde du brænder for Irland, har du delt på en måde, at Henning og jeg er overvældet og helt klart har tabt vores hjerte til Irland. Vi har haft en fantastisk oplevelse. Vi oplever, at der har været en god kombination af mange kulturelle komponenter som vandretyre i Irlands bjergtagende natur, historie om Irland, kulturen i Irland, herunder pubkultur. Du har organiseret og sørget for alt, selv madpakker. Alle sanser har været i spil, og vi føler os forkælet.
På turen havde du en dejlig co-guide Helle med. Hun havde øje for selv de små ting, som betød, at vi mod forventning blev taget vare på, hvilket gav os følelsen af at være forkælet. Derudover er I begge meget sociale og har stort overskud og evne for at skabe fællesskaber. Dette betød, at vores selskab på 21 mennesker, som ikke kendte hinanden på forhånd, fik gruppefølelse, hvor vi hjalp hinanden og ubesværet talte med hinanden på kryds og tværs. Tak for jer begge.
Jeg ved ikke, om gruppeoplevelsen altid er på denne måde - eller om det hænger sammen med, at vi var de mennesker, som vi var. Måske kan det ikke skilles ad. Vi syntes i hvert fald, at de andre medrejsende var nogle rigtig dejlige mennesker. Endnu engang for en super oplevelsesrig rejse til Irland. 
Kirsten & Henning Tastesen, rejse til West Cork, aug. 2019
 
"Tusind tak for den meget spændende og indholdsrige ferie, du gav os. Ingen kan være i tvivl om, at du holder af dit arbejde og at du kan indholdet af dette til 100%. 
Der var nok ikke nogen, der kendte til ret meget af det store emne, du serverede for os. Jeg har i hvert fald aldrig oplevet en guide som dig; det var meget spændende at lære Irland at kende. 
Jeg har aldrig været der før, men du har efterladt en flig af Irlands skønhed i mit hjerte. Jeg synes, at Vestirland var utroligt smukt, langt smukkere end jeg havde forestillet mig, og når man så har en guide som dig til at fortælle om det hele, ja så bliver det jo rigtig godt.
Irlandsturen med dig er simpelthen den bedst guidede tur, jeg har oplevet, selvom jeg har rejst rigtig meget rundt i verden. Endnu en gang tak for en fantastisk oplevelse.
Else Mose Curtis, rejse med St. Georgs Gilderne, juli 2018
 
"Tusind tak for en supergodt tilrettelagt tur i sidste uge. Vi nød det virkelig i fulde drag - din kombination af at vise landet, dets indbyggere, livstil og kultur frem, godt krydret med fyldige beretninger om Irlands historie, nyt som gammelt. Din passion for og kærlighed til Irland er tydelig. Du var med til at gøre rejsen til meget mere end "bare" en dejlig ferie med et gæstfrit og indbydende land, gode naturoplevelser osv. Dit engagement gav en ekstra dimension, som virkelig gjorde en markant forskel."
Hanne Eberhardt, rejse med St. Georgs Gilderne, juli 2018

"En guide er ikke bare en guide, - en guide betyder utrolig meget for en rejse, når målet ikke er en badeferie.Du brænder for dit job - dit Irland - og det er en ære for dig, at alle gæster/venner får en flig med sig hjem af Irland. Bløde værdier kan man ikke læse sig til. Hvis man skal have noget af den irske mentalitet med hjem skal vores/dine gæsters sanser åbnes, så vi kan modtage og forstå de oplevelser/udfordringer, som du sætter i værk for os.
Du havde en lille uge,- du var målbevidst - om det så var pubben vi skulle besøge om aftenen, så var det ikke tilfældigt. Dine sejre er store (belønningen for dit knokleri) når det lykkedes - og det gjorde det i hvertfald for mig. Jeg smuglede noget irsk mentalitet med hjem - de oplevede det ikke i tolden for det var kommet ind under huden - og ganske toldfrit.
Jeg var jo en "gæst" i gruppen og havde ikke hørt dit foredrag inden tilmeldingen, men det blev meget rost og allerede der havde folk mærket dit engagement og store indsigt i Irland. Et sådan referat var jo også en motiverende faktor for at tilmelde sig. Antallet af deltagere på turen - i alt 25, synes jeg var et perfekt antal. Vi kom hurtig til at virke som en helhed - og du fik sikkert en hurtigere indsigt i hvad det var for en gruppe du havde med og kontakt med den enkelte. Din Huskeseddel og de 12 tips til bedre oplevelser virkede på mig som: Her var en guide der ville noget mere - en personlig hilsen og guidning. Jeg synes at programmet fra start til slut var rigtig godt og varieret. Vi skulle Opleve - og det må jeg sige at vi gjorde med en sprudlende guide hver dag,så er det nemlig bare med at være på dupperne - så blir` der nemlig både oplevet og "levet".
Tak for det hele Claus- som jeg sagde i lufthavnen og som jeg vedholder: "Du er unik". Dit motto: "Rejser med personlighed, hjerte og sjæl" lykkedes. Tillykke!
Lisbeth Petersen, rejse med Metal Randers, maj 2017

... tusind, tusind tak for en meget oplevelsesrig tur til Irland, der blev højdepunktet i sommerens udflugter. Det var spændende at blive ført ind i Irlands historie, at opleve den storslåede natur og ikke mindst den irske gæstfrihed. Galway var en perle, utroligt charmerende, og så havde du jo fundet frem til nogle yderst 'velsmagende' restauranter. Pubkulturen var også meget spændende at opleve, man skulle lige gøre sig klart at det at gå på pub i Irland ikke er det samme som at gå på værtshus i Danmark, og så kan vi godt lide din sætning om at 'en fremmed er en ven du ikke har mødt endnu'. Besøget på det naturhistoriske museum i Dublin og turen op på Diamond Hill var et hit blandt de yngste deltagere...gode rejser til den fantastisk spændende, smukke og gæstfri grønne ø. Vi er glade for at have lært Irlands mest vellidte dansker at kende - dig.
Henrik & Bente Andersen, familiererejse juni 2016

Herlig tur, der levede 100% op til forventningerne om natur, musik,publiv og hyggelige humoristiske irere.
Nete Elsgaard, gæst på "Tæt på Irlands sjæl", juli 2016

I har virkelig lagt både viden, sjæl og hjerte i at formidle alle oplevelser. Jeg kendte ikke så meget til Irland i forvejen, men den historiske baggrund for, hvilke livsvilkår irerne har haft, var rigtig vigtig at få med. Jeg blev taget med på en rejse, hvor jeg bare skulle åbne for alle sanser og suge til mig.
Vidtstrakt natur, hvor man bliver meget lille, mange storslåede oplevelser i denne natur, Atlanterhavssejlads, guidede ture i store og små byer både til fods og i bussen, irernes kultur på pubberne med smag for både musik, whiskey og guinness, fine hoteller og mad, der bare duftede og smagte af gode råvarer. Dejlige dage med tur hver eneste dag fyldt med oplevelser og synsindtryk, som ikke er så nemme kun at bruge ord om, man skal have sanserne med. Når jeg her efterfølgende kigger brochuren for turen igennem og ser billederne på hjemmesiden og bloggen, så har jeg jo netop fået sanserne med, og forskellen er, at nu oplever jeg det.
Mildred Brendes, Bornholm.

Tusind tak for den dejlige rejse til Irland, med de skønne minder vi fik med hjem. Når vi ser tilbage, har vi godt nok oplevet meget på de dage og meget forskelligt. Også en oplevelse at opleve pubbesøgene med alle de mennesker, der er stuvet sammen og hygger sig. Vi snakker stadig om den dejlige Guinnes øl, du Claus var imponeret af, at vi drak. Vi er enige om at det hele bare kørte og du har gjort dit bedste for os ang: at se så meget som muligt i ugens løb. Tak begge to for jeres dejlige venlige måde at være på. Vi skal nok reklamere godt for Irland. 
Judit & Gert, Gudhjem.

... en spændende rejse med de mange gode oplevelser og den utrolig lækre mad, - så lækker mad har jeg ikke oplevet før på grupperejser og jeg har rejst i mange lande. Det var især det vestlige Irland jeg er mest betaget af ...
Ruth Funch, Ældresagen Bornholm

Tak for en fantastisk uge i det skønne Irland. Jeg fik mine forventninger til Irland helt indfriet og mere til. Lige fra 1. dag fik vi indblik i den irske historie og bekendtskab til kulturen. Først rundt i Dublin og hørte spændende historie om kendte bygninger der. Frokost og så til Galway. En spændende by med mange hyggelige pubs fandt vi ud af efter fire dage der. Spændende spisesteder, hyggelige mennesker, der gerne vil snakke og fortælle. Selvfølgelig ikke at glemme de mange naturoplevelser vi blev guidet rundt til. Traveture i skønne naturområder, sejlture på Atlanterhavet, som var helt utrolig flot, selv om vi blev vippet lidt. Vi fik også indblik i Whiskey og dens fremstilling.
Claus, jeg syntes, du gjorde et godt arbejde med at fortælle og føre os ind i Irlands historie. Tak Jeg er ikke i tvivl om hvad du synes om Irland. Jeg er sikker på at det ikke er sidste gang jeg har været der. Så det du nævner med at have en flig med hjem i hjertet har jeg fået.
Eva Lillelund, juni 2014

Alt var så godt tilrettelagt, så man slap for at bekymre sig om praktiske problemer ved at befinde sig i et fremmed land! Det var så rart, at have en så velorienteret og vidende guide som Claus til at fortælle om landets historie og natur - ingen tvivl om "at du har Irland under huden"!
Anni Bruhn., Ældresagen Brønshøj/Vanløse, maj 2014

... gerne sige jer tak for en meget veltilrettelagt tur til Irland i september. Vi ved, at hele rejseholdet tænker meget positivt om den. Der var så mange specielle ting..."
Kirsten & Ole Ravn, Frederiksberg

Tak for en vidunderlig bryllupsrejse til Irland i 2011. Turen hed "det ægte Irland , og det var det vi følte og oplevede. Vi kom steder, hvor der ikke var overrendt af andre turister. Der var steder, hvor vi følte, at dette måtte være "verdens ende" men VUPTI, så var der lige en pub. Vi mødte og snakkede med mange lokale, de var utrolig flinke og de fik os til, at føle os velkomne. Vi oplevede det flade milde landskab i midt Irland og det barske klippelandskab på vestkysten. Takket være dig Claus er det ikke sidste gang vi tager til Irland.
Dorthe og Morten Vildrich Andersen, Randers

Tak for en fantastisk tur  til Irland. En oplevelse, som vi tit tænker på og fortæller om. Du, Claus, havde forstået at vise os et utroligt smukt land med en masse spændende steder. Samtidig var det en behagelig tur uden for meget stres og uden, at vi ustandselig rendte ind i andre turister! Vi har anbefalet turen til Irland til andre..."
Bente Larsen & Mogens Lie., Græsted

... dejlige dage i Irland, som var rig på kultur, historie og oplevelser. Det er første gang jeg har rejst alene, så denne rejse var en prøve. Det var en god oplevelse, I skabte en god stemning, og der var plads til alle.
Birgitte Blauenfeldt., Ældresagen Brønshøj/Vanløse, maj 2014

Alt i alt godt planlagt og ikke spor stresset. Tak for en interessant og oplysende tur - og skønt, du ville tage os med i "dine" pubber, når du havde "fri".
Jane Steffensen., København

... vil gerne takke Jer for en dejlig tur til det halve Irland, en golfrunde havde selvfølgelig ikke gjort noget, ellers var alt meget vellykket - selv vejret, som man ellers ikke tager til Irland for, var der en købmand i Dublin der sagde til os.
Inger & Ove Skjærbæk., Helsingør

Alle er enige om at det var en dejlig tur med mange oplevelser både af naturmæssig karakter, og de mere underholdende. Det skyldes ikke mindst en meget kompetent guide og hans søde og venlige medhjælper Helle, der under hele turen medvirkede dels som ”bagtrop”, der sørgede for at hele den store flok var intakt, og dels som en god suppleant til Claus.
Leon Andersson., Ældresagen Farum

Alle syntes det var en rigtig god tur, så du skal have tak for din fine indsats på hele turen.
Bjarne Andersen, Topteam Aps, Skive

...det var en fantastisk tur.
Lis Lisborg., Århus

.

Familien Andersen juni 2016

Blogs fra Irland

Vi skriver løbende blogs fra vores forskellig rejser til Irland. Nogle rejser er grupperejser, mens andre er vores egne "opdagelsesrejser", hvor vi kommer steder, som rejsende sædvanligvis ikke kommer.

Følg vores blogs her... Men vær opmærksom på, at blog vises med det seneste indlæg øverst, således at I skal starte i bunden for at få rejsen fra starten. Rejsedeltagerne kan selv få adgang til bloggen for at lægge deres egne fotos samt rejseindtryk ind.  
Vi håber, at I vil blive inspireret af vores blog til både at besøge Irland samt måske selv at skrive og fotografere en blog.

God fornøjelse med læsningen:

 

Highlights & Hidden Secrets - grupperejse til Irland 02.- 08. sep. 2014. BLOG  

 

Tæt på Irlands sjæl - grupperejse 01. - 08. juli 2014. BLOG

 

Tæt på Irlands sjæl - grupperejse 27. maj - 03. juni 2014. BLOG

 

Highlights & Hidden Secrets - grupperejse til Irland 6. - 12. maj 2014. BLOG 

 

Ireland from The Air - enestående rejse i 4-sæders privatfly langs kysten af hele Irland. BLOG

 

Der vil løbende blive tilføjet nye blogs, - og hvis I har idéer eller ønsker til emmer, så hører vi gerne fra jer.
Vi uploader også gerne jeres blogs fra Irland, så kontakt Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., hvis I gerne vil skrive jeres egen blog.

 

.


Unikke oplevelser i USA og Canada

De to enorme lande har et utal af store oplevelser, - og ofte er det ikke de mest kendte seværdigheder, der er de mest spændende. Vi vil gerne tage jer med ud til nogle af de mere ukendte, men på mange måder mere ægte oplevelser.

Når I rejser til USA og Canada er der altid nogle ting, som I bare skal opleve. Vi har prøvet at samle nogle af de oplevelser, som vi mener giver det bedste og mest præcise indtryk af de to lande, men naturligvis er der mange andre oplevelser, der kunne nævnes - alt efter individuelle interesser.  

USA
USA er meget mere end Disneyland, shopping i New York, strandene i Florida og plastikbyen Las Vegas. Her ofte den største koncentration af turister, hvilket kan tage en del af oplevelsen.
Vi anbefaler at tage ud i det "ægte" USA, hvor I får et langt bedre indblik i landets storslåede natur, de gæstfrie mennesker og en anderledes kultur. Men der er naturligvis også store oplevelser i storbyerne.    
Vi har samlet et lille udsnit af unikke oplevelser i USA:

 • Ranchophold i Wyoming eller Montana, som er de ægte cowboystater, hvor I stadig vil føle jer 100 år tilbage i tiden
 • Flyve med helikopter gennem Grand Canyon, som nok er den bedste måde til at opleve den imponerende canyon på. Her lander I på bunden og oplever storheden
 • Køretur gennem de endeløse skove af kæmpetræerne Sequoya i det nordlige Californien og Oregon, - og hvor I måske møder Bigfoot
 • Opleve solopgangen i Death Valley, hvor bjergene males i et farvespil fra grå over pink til blussende rød
 • Spise en middag i Sausalito på den anden side af Golden Gate Bridge på en restaurant ned til bugten med smuk udsigt til San Fransisco
 • Indsnuse atmosfæren i landbyen Woodstock i Catskill Mountains, som stadig beboes af hippier med en dejlig afslappet livsstil 
 • Gå på museerne i Washington, især Holocaust Museum med speciel afdeling om danskernes transport af jøder til Sverige under 2. verdenskrig samt det spændende Nat. Museum of The American Indian omkring kultur og liv hos Native Americans
 • Bo hos Amish-folk i byen Paradise i Pennsylvania - bynavnet siger vel alt, og nabobyen hedder Intercourse! Spis hos en Amish-familie og hør om deres meget anderledes og inspirerende livsstil

Canada:
Canada er meget anderledes i forhold til USA. Landet har en mere europæisk stemning, hvilket ofte gør, at I vil føle jer mere tilpas i Canada end det ofte mere "turistede" liv i USA. Naturen er om muligt endnu mere storslået og langt mere uberørt, når I lige undgår de største turistmagneter i Banff og Lake Louise. I Canada kan I også opleve en autentisk og levende kultur hos Native Americans, som kan være berigende på mange måder.   
Her er nogle få, unikke oplevelser i Canada:

 • Et afslappende og lærerigt ophold hos Robert, Marilyn og Troy på Cross River Wilderness Center midt i Rocky Mountains, hvor I vil opleve naturens storhed og få indføring i den spirituelle verden hos Native Americans
 • Ranchophold hos George på La Reata Ranch midt på prærien i Saskatchewan, hvor I vil føle jer tilbage til westerntiden for godt 100 år siden.
 • Se hvaler ved Saugenay Fiord i det østlige Canada, og ikke mindst bjørne samt andre store dyr som Moose, Elk og Wapiti-hjort i Rocky Mountains, - blot I har en lokaltkendt guide med, så lykkes det!
 • Tag på cykeltur fra Banff til Lake Louise på den gamle Bow Valley Parkway, hvor I laver afstikkere til smukke vandfald, udsigtspunkter og oplever det rige dyreliv
 • Vandreture til bl.a. Peyto Lake, der har form som et ulvehoved, Lake Louise eller andre utrolig smukke og mere afsondrede søer, hvor I er eet med naturen
 • Oplev en ishockey-kamp med Montreal Canadiens sammen med 22.000 begejstrede tilskuere i den største arena i NHL
 • Mærke de tordnende vandmasser i Niagara Falls fra den canadiske side - især hvis I går lidt afsides fra de mange turister

Vi hører gerne fra jer, hvis I har unikke oplevelser, som I synes skal på listen over "must-do´s" i USA og Canada.

.

Oplev vores højdepunkter i Irland

Irland byder på mange højdepunkter, og ofte er det ikke de mest kendte, der er de største. Vi forpligter os til at give vores gæster de bedste oplevelser og indtryk af Irland på vores grupperejser som kulturrejser, aktive rejser, gymnasie- & studierejser, whiskeyrejser, historiske rejser, m.v. baseret på vores enorme viden om Irland. Grupperejser til Irland med personlighed, hjerte & sjæl...

Det kan være den smukkeste natur og de bedste udsigter, som sjældent fås fra en rasteplads, men hvor man skal vandre en lille smule ud i naturen. Tage på den pub, hvor de lokale irere kommer, og hvor man får den ægte atmosfære, musik og craic. Besøger en fåreavler, der viser de utrolige hunde styre fåreflokken efterfulgt af kaffe i spisestuen. Eller spise middag på den lille, uanseelige restaurant med udsigt over Atlanterhavet, der får den friske fisk og skaldyr direkte fra havet.
Det er oplevelser, som vi altid giver vores gæster - og som almindelige turister i Irland sjældent oplever.

Unikke oplevelser - der lever i jer længe
Her har vi samlet et meget lille udpluk af, hvad vi synes. at I - blandt meget andet - bør opleve i Irland:

 • Se solopgangen i Newgrange - et ældgammelt kultsted, der er mere imponerende end pyramiderne. Mange af vores gæster får gåsehud ved den helt specielle spirituelle oplevelse...
 • Tage på delfincruise - se delfinerne boltre sig omkring båden ved Shannon-flodens udløb. Svøm med den berømte delfin Fungie ved Dingle, eller oplev hvalerne i det nordlige Donegal eller ved det sydvestligste punkt Mizen Head
 • Vandre i de smukke landskaber i bl.a. Connemare, Slieve League, Achill Island, Sheeps Head og Glendalough. Det er når I kommer lidt væk fra alfarvej, at de smukkeste og mest imponerende udsigter udfolder sig for jeres øjne
 • Føle suset på kanten af de lodrette havklipper ved Dun Aongus på Inis Mór - kelternes mystiske ringborg og/eller kultsted fra jernalderen med et lodret fald på 300 fod ned til det frådende Atlanterhav. Uden gelænder...
 • Smage en pint of Guinness og opleve en trad. seisún på Ti Chairbre i Drogheda, der har været i familiens eje i 5 generationer - og som nok er det tætteste I kommer på en pub, som den så ud for 100 år siden
 • Se irsk stepdance, deltage i Hurling eller lære at spille Bodhran. Den enestående gæliske kultur er fascinerende at opleve - eller endnu bedre - at deltage i. Nogle af vores sjoveste oplevelser er, når irerne forsøger at lære os de traditionelle irske danse...  
 • Bo på de små, hyggelige B&Bs i bjergene. Det er intet som at blive modtaget med te & hjemmebagte scones foran den buldrende tørveild. Og vågne op til en Full Irish Breakfast, hvor brød, marmelade, m.v. kort sagt, alt - er hjemmelavet og -dyrket
 • Mærke spiritualiteten ved den hellige St. Beriherts Well. Her oplever I, hvordan irernes tro stadig i dag har grundfæstede rødder helt tilbage til de gamle kelteres naturreligion - og så bliver I måske helbredt af det helende kildevand
 • Være til koncert med vores musikervenner i Galway, hvor f.eks. The Rattlers eller Mikey & The Scallywags spiller trad. og moderne irsk musik med en betagende indføling og virtuositet på utallige instrumenter. I kan ikke lade være med at komme til at danse    
 • Høre Stephen & Enda i deres helt unikke performance "Spoken Word/Sung Verse", hvor de reciterer/synger digte af Yeats, Kavanaugh og andre store irske digtere
 • Feste på en Hooley Night på Johnny Fox´ Pub i Wicklow Mountains - en af de mest kendte pubber i Irland, hvor bl.a. præsident Obama, Rolling Stones og vores danske pris Joachim har nydt en pint. Pubben er fyldt med sjove historier og hygge
 • Nyde de hvide sandstrande med det blå, blå Atlanterhav. Her kan I bade, surfe og nyde det imponerende Atlanterhav - eller tage på havfiskeri efter enorme hajer, rokker eller makrel ud fra Killebegs i Donegal
 • Få smagsprøver hos de lokale producenter af irsk øl og whiskey. Et besøg på det lille Kilbeggan Distillery er som at komme 100 år tilbage i tiden, hvor whiskeyen var kendetegnet ved lokale råvarer, godt håndværk og en stor portion passion for at fremstille de velsmagende, gyldne dråber
 • Se det helt nye, moderne Titanic Experience i Belfast, hvor I virtuelt kan gå rundt i den enorme luksusliner, se passagerernes kabiner og nyde den imponerende arkitektur, der er formet som skibets stævn

Vi hører gerne fra jer, hvis I har unikke oplevelser, som I synes skal på listen over "must-do´s" i Irland.

.

Individuelle rejser & kør-selv-forsalg til Irland

Hvis I ikke ønsker at tage på en grupperejse med vores erfarne guider, så arrangerer vi også individuelle rejser og kør-selv-ferier i Irland. Tek. arr.: Kultur-Retur/Team-Island cvr.: 29809895.

Ved en grupperejse skal man ikke selv tænke så meget over praktiske opgaver som bilkørsel, check-in, m.v., men der kan være mange fordele ved at tage til Irland på en individuel eller kør-selv-rejse. I kan selv planlægge jeres rute og de oplevelser, som interesserer jer, antallet af dage bestemmer I selv og ofte kommer I helt tæt på de lokale, når I ikke kommer i en stor gruppe.

Er det svært at køre bil i Irland?
I behøver ikke være nervøse for at køre selv på vejene i Irland. Godt nok er vejene ofte smalle og snoede, men det gør blot, at ingen kører hurtigt. Og irerne er fantastiske til at tage hensyn til andre trafikanter, og hjælper jer gerne på vej eller holder tilbage. Så efter de første 10-20 min. tilvænning, så har de fleste styr på at køre i venstre side af vejen. Det vigtigste bilkørsel kræver i Irland er tålmodighed! Vejene går ofte gennem de små byer og vrider sig gennem det smukke landskab med sving og hyggelige levende hegn til begge sider. Og I lærer også hurtigt at holde tilbage for jeres medkørende, når vejen bliver ekstra smal. Men det giver nogle helt eventyrlige oplevelser at drage ud på egen hånd i en bil. 

Hvordan kan man bo?
Irland er kendt for de hyggeligste og mest gæstfrie Bed & Breakfasts (B&Bs), hvor I ofte bliver modtaget med tea & scones foran kaminilden. De varierer selvsagt meget i komfort, service og pris, men vi har kontakt til nogle af de bedste B&Bs i områderne. I kan også leje et feriehus, hvor I kan være helt jer selv, hvilket er en god løsning, hvis I er flere, der rejser sammen, eller skal være på stedet i længere tid.

Forslag til individuelle rejser
Vi har spændende rejseforslag til individuelle rejser, som dækker hele Irland, og både som forlænget week-end eller helt op til 14-dages rundrejse. Blandt de mange forslag kan vi nævne nogle af vores mest populære:

 • Dublin storbyferie - med kultur, museer, gode restauranter, shopping samt musik & craic på pubberne om aftenen
 • Myths & History outside Dublin - til Newgrange, Drogheda, Wicklow Mountains og Glendalough - læs Claus Hebors artikel for inspiration
 • Rebel Country - det sydvestlige Irland med West Cork, Sheeps Head (læs artikel), Ring of Kerry med den smukkeste natur og dejligt klima
 • Atlantic Swing - rundtur i Clare med cruise langs Cliff of Moher, vandreture på enestående Burren, Achill Island og middelaldermiddage
 • Det vilde vesten - med musikbyen Galway som festligt udgangspunkt med ture til det smukke Connemare og de isolerede Aran Islands
 • Land of Hearts Desire - kunstner- og musikbyen Sligo er base for ture til Benbulben, Knocknarera og Europas højeste havklipper ved Slieve League   

.

 

Side 1 ud af 3

Gå til top