Inspirerende foredrag med humor & sjæl

Claus Hebor holder løbende foredrag om Irland, deres kultur, historie, mentalitet, whiskey og humor samt rejseforedrag.Næste foredrag:

Oplev Irlands turbulente & spændende historie gennem 3 foredrag på Maltfabrikken, Ebeltoft med fotos, musik og film, som hver kan høres separat (kr. 50/100 pr. foredrag) eller samlet med rabat (kr. 150). Der kan købes irsk øl og irsk whiskey til foredragene. 
 • Ons. 28. aug. 19.00 på Maltfabrikken, Ebeltoft: Foredrag: ”Irlands historie fra istid til moderne, liberal republik - en fortælling om kamp for kultur og overlevelse” (50,-) Billet
 • Ons. 18. sep.19.00 på Maltfabrikken, Ebeltoft: Foredrag & storyteller-koncert ”The Troubles in Words & Music” inkl. musikere Joe Gibson og Steven O´Carolan (Irl.) (100,-) Billet
 • Ons. 09. okt.19.00 på Maltfabrikken, Ebeltoft: Foredrag: ”Refleksioner over irsk identitet, mentalitet & samfund" (50,-) Billet
 • Lørdag 21. sep. 14.00: Rejseforedrag om Irland: "Highlights i Donegal & N.Irland" på Fuglsøcentret, Mols Bjerge - gratis adgang for alle
 • Dato ukendt kl. 16.30-18.30 hos Kristeligt Dagblad, København (åben for alle): Foredrag "Irlands historie fra istid til moderne, liberal republik - en fortælling om kamp for kultur og overlevelse” med historiker & Irlandsekspert Claus Hebor.
Emner kan være alt fra Irlands turbulente historie, rejseberetninger fra de mange besøg i afsides egne af den grønne ø, om irsk mentalitet og humor eller om irsk whiskey kombineret med whiskeysmagning. Claus Hebor har også holdt indlæg omkring, hvad vi som danskere kan lære af irerne og deres kultur, som både kan være inspirerende og vedkommende benzin til hjerne og hjerte ..
Irlands-eksperten Claus Hebor har besøgt den grønne ø mere end 400 gange. Han er uddannet historiker og har et dybtgående kendskab til irsk historie, kultur og levevis. Desuden har han en brændende passion for Irland med dets smukke natur, musik og enestående gæstfrihed, som bliver formidlet på en utrolig levende og engageret måde, så gæsterne vil få et personligt og indgående indtryk af Irland. Han har desuden skrevet talrige artikler til aviser og magasiner og holder løbende foredrag om Irland, Canada og USA. Herudover arbejder han gennem mere end 20 år professionelt med marketing, strategi, forretningsudvikling, kommunikation og CRM for store og små virksomheder.

Fra store til små forsamlinger
Blandt de mange steder, som Claus Hebor har holdt foredrag kan nævnes: Rejsemessen Rejser For Alle, Handelshøjskolen i Århus, Kristeligt Dagblad, Jysk-Fynske Medier, FOF, AOF, Rude Strand Seniorhøjskole, Diakonhøjskolen, Ringkøbing-Skjern Rådhus, Career Campus, Post Danmark, DTU Danmarks Tekniske Universitet, Brøndby Kommune, Folkeuniversitetet, Hotel des Nordens, Fuglsøcentret, m.fl. samt i private virksomheder og foreninger. Foredrag kan afholdes på både dansk og engelsk.

Historisk-musikalsk multimedia-performance ”The Troubles in Words & Music”
Historiker Claus Hebor har sammen med Joe Gibson fra Letterkenny, Irland, sammensat et unikt multimedie-foredrag & storyteller koncert ”The Troubles in Words & Music” omkring de historiske begivenheder under urolighederne i N.Irland samt hvordan det har påvirket mennesker og musik i Irland. Vi fører historien helt op til Brexit og konsekvenserne af dette.
Arrangement er en kombination af historisk foredrag med fotos og film samt levende musik med personlig forklaring omkring sangene om begivenhederne i N.Irland. Alle sangtekster vises på storskærm, således at tilhørerne kan forstå teksten samt evt. synge med, således at der opstår en god atmosfære af fællesskab. Et rørende og tankevækkende arrangement omkring konflikt, kultur, musik og samfund.
Joe Gibson (IRL): musiker, sanger & sangskriver fra Letterkenny ved grænsen til N.Irland. Han er opvokset i grænseområdet samt har studeret i Derry (Londonderry) i N.Irland, og har oplevet urolighederne meget personligt. 
Claus Hebor (DK), cand mag i historie & Irlandsekspert. Han har rejst i Irland og N.Irland siden 1991 og holder foredrag omkring Irlands historie, irsk kultur og andre irske temaer. Desuden arrangerer han studierejser til Irland og N.Irland.
 
Foredrag: Refleksioner over irsk identitet, mentalitet & samfund"
I foredraget ”Refleksioner over irsk identitet, mentalitet & samfund” kommer historiker & Irlandsekspert Claus Hebor med forklaringer på, hvorfor irerne er så særprægede - på den gode måde. Det ligger i deres historie, deres keltiske identitet og deres positive stædighed, som udmønter sig i værdier som både er ældgamle og helt moderne. 
Foredraget er et kalejdoskopisk vue over Irland med alle dets modsætninger, som ledsages af farverige og humoristiske fotos bl.a. fra den smukke natur, som betyder så meget for irernes stolthed. Det sluttes af med at causere over, hvad vi i Danmark kan lære af irerne indenfor uddannelse, sammenhængskraft, respekt for andre, lykke og tilfredshed, tro & spiritualitet, stressfrit liv, m.v. Foredraget er letforståeligt, humoristisk og særdeles tankevækkende, så alle kan være med uanset deres viden om Irland. Det varer godt 2 timer + tid til spørgsmål og kommentarer fra tilhørerne.
 
Foredrag: ”Irlands historie fra istid til moderne, liberal republik - en fortælling om kamp for kultur og overlevelse”
For at forstå irernes særegne mentalitet og kultur bliver man nødt til at have et kendskab til Irlands historie. Foredraget ”Irlands historie fra istid til moderne, liberal republik” giver et godt overblik over de vigtigste epoker i Irlands historie og de mange enestående gejstlige, politikere og martyrer, som betyder så meget for irerne og deres selvforståelse. Den inspirerende fortælling går fra de spirituelle stenalderfolk ved Bru Na Boinne (Newgrange) over kelterne og St. Patrick samt vikingernes opbygning af havnebyerne i Irland. Herefter skifter historien til englændernes 800 års besættelse og kolonisering af Irland over irernes utallige oprør frem til Irlands selvstændighed og opbygning til nutidens moderne republik. Det lærerige og underholdende foredrag varer ca. 2 timer og ledsages af illustrationer, fotos og film på stor skærm, som understøtter fortællingen.

Andre emner til foredrag, f.eks.:
 • Introduktioner til biograffilm som "Brooklyn", "Belfast", "The Banshees of Inisheeran" og mange andre
 • Vildt, farverigt og magisk - som irerne. En flyrejse langs Irlands kyst
 • En fremmed er en ven..   Irland som eventyrligt rejseland
 • "Irish whiskey makes people talk" - irsk whiskey og øl: hvorfor er det så specielt? evt. inkl. smagning
 • Oplev naturen til fods - vandreture i det ukendte Irland
 • Oplevelser på rejser til Donegal, Connemare, Cork, Kerry, Dublin, m.v.x