Menu

Inspirerende foredrag med humor & sjæl

Claus Hebor holder løbende foredrag om Irland, deres kultur, historie, mentalitet og humor samt rejseforedrag

Emner kan være alt fra Irlands turbulente historie, rejseberetninger fra de mange besøg i afsides egne af den grønne ø, om irsk mentalitet og humor eller om irsk whiskey kombineret med whiskeysmagning. Claus Hebor har også holdt indlæg omkring, hvad vi som danskere kan lære af irerne og deres kultur, som både kan være inspirerende og vedkommende benzin til hjerne og hjerte ...

Lidt om Claus Hebor
Irlands-eksperten Claus Hebor har besøgt den grønne ø op mod 400 gange. Han er uddannet historiker og har et dybtgående kendskab til irsk historie, kultur og levevis. Desuden har han en brændende passion for Irland med dets smukke natur, musik og enestående gæstfrihed, som bliver formidlet på en utrolig levende og engageret måde, så gæsterne vil få et personligt og indgående indtryk af Irland. Han har desuden skrevet talrige artikler til aviser og magasiner og holder løbende foredrag om Irland, Canada og USA. Herudover arbejder han gennem mere end 20 år professionelt med marketing, strategi, forretningsudvikling, kommunikation og CRM for store og små virksomheder.

Fra store til små forsamlinger
Blandt de mange steder, som Claus Hebor har holdt foredrag kan nævnes: Rejsemessen Rejser For Alle, Handelshøjskolen i Århus, Ringkøbing-Skjern Rådhus, Career Campus, Post Danmark, DTU Danmarks Tekniske Universitet, Brøndby Kommune, Folkeuniversitetet, Hotel des Nordens, Fuglsøcentret, Marselisborg Sejlklub, Fredericia Museum samt i private virksomheder og foreninger. Foredrag kan afholdes på både dansk og engelsk.

Emner til foredrag, f.eks.:

  • Irlands historie fra Bru Na Boinne til Brexit - en fortælling om kamp for kultur og overlevelse
  • "The Troubles in Words & Music" - om historien i N.Irland - også som kombineret foredrag & musikoplevelse med irske Joe Gibson
  • Vildt, farverigt og magisk - som irerne. En flyrejse langs Irlands kyst
  • En fremmed er en ven..   Irland som eventyrligt rejseland
  • Reflektioner over irsk identitet, mentalitet & samfund
  • Irsk whiskey og øl - hvorfor er det så specielt? inkl. smagning
  • Oplev naturen til fods - vandreture i det ukendte Irland
  • Oplevelser på rejser til Donegal, Connemare eller Cork & Kerry
Historisk-musikalsk multimedia-performance ”The Troubles in Words & Music”
Historiker Claus Hebor har sammen med Joe Gibson fra Letterkenny, Irland, sammensat et unikt multimedie-foredrag & storyteller koncert ”The Troubles in Words & Music” omkring de historiske begivenheder under urolighederne i N.Irland samt hvordan det har påvirket mennesker og musik i Irland. Vi fører historien helt op til Brexit og konsekvenserne af dette.
Arrangement er en kombination af historisk foredrag med fotos og film samt levende musik med personlig forklaring omkring sangene om begivenhederne i N.Irland. Alle sangtekster vises på storskærm, således at tilhørerne kan forstå teksten samt evt. synge med, således at der opstår en god atmosfære af fællesskab. Et rørende og tankevækkende arrangement omkring konflikt, kultur, musik og samfund.
Joe Gibson (IRL): musiker, sanger & sangskriver fra Letterkenny ved grænsen til N.Irland. Han er opvokset i grænseområdet samt har studeret i Derry (Londonderry) i N.Irland, og har oplevet urolighederne meget personligt. 
Claus Hebor (DK), cand mag i historie & Irlandsekspert. Han har rejst i Irland og N.Irland siden 1991 og holder foredrag omkring Irlands historie, irsk kultur og andre irske temaer. Desuden arrangerer han studierejser til Irland og N.Irland.

Det siger tilhørerne:

Tak for et rigtig godt arrangement. Eleverne var meget glade for det!
Anders Toft Larsen, lærer, Johannes-Gymnasiet, Frederiksberg, marts 2019

Tak for en spændende og meget givende aften. Jeg har fået en del positiv respons på dit foredrag og du får så megen ros for dit store engagement og din megen grundige gennemgang af Irlands historie. Alt i alt et fin aften takke være dig.
Sanne Lindgreen, bibliotekar, Brøndby-Bibliotekerne, marts 2017

Det er os der takker for et meget informativt, velstruktureret og appetitvækkende foredrag. Din formidling af den irske historie var meget fint doceret: alt det vigtigste var med, uden at der blev for meget, og alt det, der har formet den irske folkesjæl blev tydeligt. Meget vellykket."
Johanne Ting Graf, lærer på Nyborg Gymnasium, feb. 2016 

Næste arrangementer:

Man. 12. aug. 2019 i Letterkenny, Irland - lukket arr.: 
"The Troubles in Words & Songs" - koncept med historisk foredrag kombineret med sange & musik sammen med den irske musiker Joe Gibson.. 

Ons. 04. sep. 2019, kl. 20.00 i Dublin, Irland - lukket arr.: 
"The Troubles in Words & Songs" - koncept med historisk foredrag kombineret med sange & musik sammen med den irske musiker Joe Gibson.. 

Fre. 20. sep. 2019, kl. 15.30 på Fuglsøcentret, Mols Bjerge: 
"The Troubles in Words & Songs" - koncept med historisk foredrag kombineret med sange & musik sammen med den irske musiker Joe Gibson. Læs om arrangement her. Billetsalg.

Lør. 21. sep. 2019, kl. 15.30 på Fuglsøcentret, Mols Bjerge: 
"The Troubles in Words & Songs" - koncept med historisk foredrag kombineret med sange & musik sammen med den irske musiker Joe Gibson. Læs om arrangement her. Billetsalg

Man. 18.-fre. 22. nov. 2019 - overalt i Danmark:
Turné med "The Troubles in Words & Songs" - koncept med historisk foredrag kombineret med sange & musik sammen med den irske musiker Joe Gibson. Mulighed for arrangement formiddag, eftermiddag og aften. Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Fre. 22. nov. 2019 i Odder: 
"The Troubles in Words & Songs" - koncept med historisk foredrag kombineret med sange & musik sammen med den irske musiker Joe Gibson.
.
.

 
Gå til top