Menu

Irish Evening 2022:
fre. 26. aug. på Spillestedet Blokhus
lør. 27. aug. på Fuglsøcentret

Der bliver skruet helt op for den irske atmosfære ved Irish Evening 2022 på Spillestedet Blokhus og Fuglsøcentret, hvor vi præsenterer nogle af de nyeste og mest spændende irske kunstnere på Fuglsøcentret med Aoife Scott & Band, Billy Treacy & The Scope og dansetruppen Realta Dance. Undervejs vil de forskellige bands spille alle de kendte irske sange, som de fleste danskere kender og synger med på, så programmet 2022 bliver en solid blanding af gamle pub-sange og nye irske sange, fremført af nogle af de bedste og mest erfarne musikere i Irland.
Gæsterne vil opleve trad. irsk musik, sange på irsk, moderne irsk folk og Riverdance samt spændende foredrag om Irland og smagning af irsk whiskey & irsk øl, så programmet vil appellere til gæster i alle aldre. Tusind tak for support fra Culture Ireland.
Se flyer -Nyt om arr. på Facebook
Billet FRE. til Spillestedet Blokhus
Billet LØR. til Fuglsøcentret 

"Det bliver en meget stor oplevelse at se Aoife Scott, som er kåret til ”Best Folk Act”, ”Song of The Year” og "Best Vocal Album 2021" i Irland, og hendes udstråling og sangstemme er intet mindre end helt uimodståelig. Hun har turneret i USA, Australien og Irland de sidste år samt udgivet nyt album i 2021, så vi er meget heldige at have fået hende tilbage igen til Danmark i 2022”, fortæller Irlandsekspert Claus Hebor, der har arrangeret "An Irish Evening" samt rejser til Irland siden 2000.
”Billy Treacy & The Scope spiller den musik, som man vil høre på en ægte pub i Dublin. Kendte sange, som alle kan synge med på, kombineret med deres egne moderne sange, der beskriver livet i Dublin. Det bliver nok ikke mere irsk! Musikerne er meget erfarne, og udover guitar og fiddle er det musikalske udtryk udvidet med de enestående irske folkemusik-instrumenter som uillian pipes, banjo og mandolin", forsætter Claus Hebor om programmet. 
”Og Realta Dance, som mange husker fra Fuglsøcentret tidligere år, er tilbage med irsk "riverdance" i absolut verdensklasse, idet Raymond har danset mere end 10 år med Michael Flatley over hele verden. Publikum bliver som sidste år blæst omkuld af deres imponerende dans og stepdans”

Køb billet i god tid
Fuglsøcentret har gennem de seneste 15 år afholdt "An Irish Evening", og hvert år med udsolgte huse, og på Fuglsøcentret ved man af erfaring, at lørdag meget hurtigt bliver udsolgt.
"De fleste gæster køber billet med overnatning til næste år allerede når de checker ud fra Fuglsøcentret efter vores sidste arrangement i september. Jeg er meget glad for, at det er blevet en tradition for mange gæster, og vi arbejder altid på at få et nyt og spændende program hvert år, så gæsterne oplever nye sider af den irske kultur, musik og dans", slutter Claus Hebor.
Det bliver første år, at Spillestedet Blokhus arrangerer "Irish Evening".

Program: 

13.30: Irsk pub Tír inna nOc med irsk øl og irsk whiskey 
14.00: Fortælling-foredrag omkring Irland
15.00-17.30.30: Korte pub sessions med trad. irsk musik, 2-3 sets x 20 min
15.00-16.15: Irsk ølsmagning v./ Premium Beer med spændende og velsmagende lager, ale og stout fra irske Carlow Brewing Company (UDSOLGT)
(program indtil 16.15 KUN Fuglsøcentret lør. 27. aug. 2022)
16.30-17.45: Irish whiskey-smagning med Tullamore Dew´s bedste 12-14 års whiskeys samt interessante nyheder
 
18.00: Irish dinner 
 
20.00: Realta Dance (Irl.), irsk dance show - 15 min
20.15: Aoife Scott & Band (Irl.), trad./song - 90+ min.
I pause: Realta Dance, 15 min
21.45: Realta Dance, 15+ min
22.15: Billy Treacy & The Scope (Irl.), trad./folk/rock - 90+ min.
00.00: Irish pub i Ovalen – evt. mulighed for session
Alle tider er ca. tider, og der tages forbehold for ændring af tidspunkter og rækkefølge for optræden.  

Aoife Scott & Band (Irl) – Irish trad./song 

Ny stjerne på den irske folk-himmel og del af den berømte Black-familie med bl.a. Frances Black og Mary Black. 
Efter hendes debutalbum ”Carry The Day” fra 2016 vandt Aoife Scott vandt 2 x Irish Folk Awards 2017 som ”Best Folk Act” samt ”Song of The Year” med ”All Along The Wild Atlantic Way” med efterfølgende udsolgte turneer i bl.a. Australien, USA og Europa.
I jan. 2020 udgiver Aoife Scott hendes andet album ”Homebird” med en ny samling meget smukke og udtryksfulde irske sange. De fleste af sangene er skrevet af Aoife Scott i samarbejde med andre musikere, og albummet er produceret af Ron Black, kendt fra Alison Krauss´ band Union Station.
Aoife Scott´s fantastisk smukke stemme og udtryksful-de sange er helt enestående, hvor den går fra det skrøbelige og æteriske til kraftfuld og stærk. Netop denne professionalisme har hun opbygget helt fra hendes barndom, hvor hun har sunget sammen med hendes mor Frances Black, der er én af de bedst sælgende sangerinder i Irland, samt hendes tante Mary Black, der måske er den mest berømte irske sangerinde nogensinde. Resten af Black-familien er ligeså kendt i musikkredse med bl.a. medlemmer i The Coronas og andre bands.   
Aoife Scotts sange er præget af hendes passion for traditionel musik med tekster, der kredser om dybt personlige fortællinger samt sange omkring irsk historie og sociale forhold, der giver et facetteret og personligt billede af forholdene i Irland i dag.
Siden hun startede som ganske ung i 2013 har Aoife Scott været hyppig gæst i irsk og engelsk TV som BBC's Imeall Geal, den irsksprogede kanal TG4's An Nollaig Linn, Ceol na nOileáin og Fleadh TV Live samt tillige i "The Windmill Lane Sessions".Hun har desuden spillet opvarmning til Bob Dylan og Van Morrison ved festivalen London Feis.
I 2019 blev hendes sang “The December Letter” kåret til Single of the Year ved ASLR Celtic Music Awards i USA samt den mest spillede julesang på den irske nationale radio RTE Radio 1 i december 2018. 

“This Irish Singer stands out for the beautiful crystal clear warm vocals. Stylistically she successfully bridges Irish trad., contemporary singer/songwriter, and pop.”
Folk World 
“A fiery passionate young talent springing from a fine musical family”
HotPress
“An important instalment in the legacy of traditional Irish music”.
Irish Echo
""Carry The Day" is a richly layered impressive debut album"
The Irish Times
Læs mere: www.aoifescott.com og se video & TV-optrædener: www.aoifescott.com/video  

Billy Treacy & The Scope (Irl.) – trad./folk/rock

Billy Treacy & The Scope er et rigtigt pub-band fra Dublin, som spiller alle de kendte irske sange, som de fleste danskere kender og synger med på. Udover at spille på de kendte pubber i Dublin og Irland har gruppen været på flere turnéer i Europa med optræden i fransk og irsk TV, og kommer nu for første gang til Danmark. I 2017 spillede de for 60.000 tilskuere i det ikoniske Croke Park Stadium i Dublin som optakt til All Ireland Hurling kamp.
Derudover har de indspillet flere albums med både trad. irsk musik og deres egne moderne sange, men altid med en genkendelig klang af irsk musik. I 2015 udkom albummet ”Head Above Water” med primært egne sange, og i januar 2022 udkommer det nyeste album «Life» med singlen ”The Market”, som er blevet beskrevet som ”the best song about Dublin we've heard in ages”.
Musikerne er særdeles erfarne og har spillet med kendte irske bands som The Dubliners, The Chieftains, U2, Hothouse Flowers, Sinead O´Connor og mange flere. Den dygtige uillian pipes-spiller Eoin Dillon har været med til at starte det kendte band Kíla, som har turneret overalt i verden bl.a. på Glastonbury og Montreux Jazz Festival.

“This is just brilliant, you’ve taken us all on that journey with your (song) “Ma”. Fair play to you, it’s a belter and a great tribute. Ride on Billy.” 
Christy Moore
“A gorgeous heartfelt song “Ma” delivered by Billy with his characteristic Dublin colour & gusto” 
Ruth Smith Rte Simply Folk
“Powerful” (Moving This Way) 
Irish Mirror
“A Masterpiece” (The Market)
IrishCentral.com
“I absolutely love it” (The Market) 
Caoimhe Ní Chathail,Blas Ceoil BBC Radio
“2021 Ones to watch” 
Dublin Live

Realta Dance - Irish Dance Show (Irl.)

Irsk dans og stepdans behøver vist ikke nogen introduktion, da det er kendt og elsket over hele verden. Dansetruppen Realta Dance kommer fra Irland og består af 5 særdeles talentfulde dansere, der med smittende humør giver et forrygende show med trad. danse og irske stepdanse, som hver gang får taget til at hæve sig.  
Gruppens leder er Raymond Sweeney fra Drumkeen i Donegal, som startede med at danse i en alder af 9 år og blev professionel danser som 16-årig. 
Han har vundet utallige konkurrencer i irske, engelske og skotske mesterskaber, ligesom han i mange år dansede med vel nok verdens mest berømte dansetrup Michael Flatley’s Lord of the Dance. Han har optrådt med danseshow i Europe, Brasilien, Singapore, Taiwan, USA og Canada, og senest har han været kreativ leder og hoveddanser på showet ”TitanicDance” i Belfast.
Realta Dance var stjerner ved ”Irish Evening 2019”, og nu kan gæsterne glæde sig til et gensyn med irsk dans og stepdance i verdensklasse, når Realta Dance igen optræder på Fuglsøcentret i sep. 2020.
 
.
An Irish Evening Fuglscentret 27 aug 2022 Market 4

Web Aoife Scott Fuglsocenter2021
  Scope Cam shot
Billy Treacy2

web Realta Dance Fuglsocenter2021 2


Gå til top