Menu

Irsk musik & koncerter

I kan få en meget autentisk irsk oplevelse ved at få en koncert med et irsk band. Vi kan hjælpe jeg til at sammensætte præcis det program, der passer til jeres gæster. Vi kan bl.a. tilbyde følgende irske bands og kunstnere, men også mange flere - så spørg gerne, hvis I har ønsker. 

Sailor Bill - celtic rock (Letterkenny, Irland)
Sailor Bill er et irsk rockband, der er indbegrebet af celtic rock, som er rock tilsat den kendte og elskede irske tone. De kommer fra Letterkenny i det nordvest-ligste Irland – et uberørt og vildt område ved grænsen til Derry i N.Irland, hvor den barske natur og den turbu-lente historie har præget musik og sang hos Sailor Bill. De spiller en blanding af traditionelle irske sange og moderne rock, der ofte beskriver livet i dette hårde, men meget livsbekræftende hjørne af Irland. 
Bandet har den traditionelle rockbesætning med 2 guitarer, bas og trommer, som udvides med traditionelle instrumenter som violin, mandolin og banjo. 
Publikum kan se frem til en forrygende aften med irsk rock samt en række kendte sange tilsat en god portion rock som ”Dirty Old Town”, ”Galway Girl” samt ”Homes of Donegal” om deres hjemegn – sange som helt sik-kert vil få publikum til at synge eller danse.
Sailor Bill har eksisteret siden 2010 og består af:
•Joe Gibson: sang, guitars, violin
•Kevin Monaghan: bas
•Kieran Neeson: trommer, bodhran
•Thomas Scott: guitar, mandolin, banjo  
Sailor Bill har udgivet flere CD´er samt spillet mange koncerter i Irland og rundt i Europa. De har bl.a. lavet en meget iørefaldende og humoristisk video-hyldest til den irske UFC champion Conor McGregor:  www.youtube.com/watch?v=zA9yM-jGAAs&t=10s samt sangen The Helm: www.youtube.com/watch?v=lDzDSklp4dI.

Joe Gibson "Songs & Words of The Troubles" (Letterkenny, Irland)
Denne konceptkoncert med Joe Gibson fortæller den tragiske historie om urolighederne i N. Irland gennem sange og egne oplevelser. Det er bl.a. smukke sange som ”The Town I Loved So Well”, ”There Were Roses” og mange andre, hvor man måske ikke lige har lyttet til de sørgelige og eftertænksomme ord.
Mange af sangteksterne vises på baggrundstæppet, således at publikum kan forstå ordene samt også synge med. Det er et meget musikalsk og rørende forestilling, der sætter tanker i gang om tolerance og medmenneskelighed. 
Joe Gibson er en formidabel musiker, der mester både violin, guitar, bodhran samt flere instrumenter. Han har spillet med en lang række kendte irske musikere og bands (bl.a. hans eget band Sailor Bill) ligesom han ofte er i radio og TV.
Han har et særdeles medrivende sceneshow med virtuose teknikker på hans violin, der altid kommer langt ud over scenekanten og får publikum med.  

Stephen James Smith & Enda Reilly (Dublin, Irland)
Denne duo fra Dublin spiller en unik blanding af traditionelle sange, kendte digte samt reciterer deres egne digte tilsat musik. Hele koncerten tager udgangspunkt i dét at være irsk, og indeholder digte fra W.B. Yeats, Patrick Kavanagh samt flere andre af de store irske digtere.
Et helt unikt indslag i deres koncerter er deres ”Spoken Word Sung Verse”, hvor Stephen reciterer digtet, men Enda synger det – samtidig! Det kan ikke forklares, men skal opleves.
Desuden fremsiger Stephen flere af hans egne digte, som tager udgangspunkt i det at være irer i et land med en så turbulent historie og enestående kultur. 
De har udgivet flere CD´er, men ”Arise & Go” fra 2012 viser deres store potentiale som formidlere af irsk kultur og digtekunst. Stephen er desuden én af de mest kendte og benyttede nyere digtere i Irland, som ofte er i TV og radio.
Se www.youtube.com/watch?v=H4PPnwVef4k

“There’s majesty, presence and an indefinable magic emanating from every second of this album..........If it raises not a tear to your eye or lump in your throat, then take care your soul has left you..........this is breathtaking.........a work of genius” Tim Carroll, Folkwords
“these recordings are alive with subtleties and minute relationships that reward repeated listens.....These recordings are spoken word, song, and written text all at once, — a collaboration that takes away nothing from any genre. Instead, it makes a successful harmony between them.” Mark Noonan, Critical Flame
“It's a powerful album which makes you think about Ireland in the past and present and for me breathes new life to poetry.” 2UIbestow

Robbed & Lynched, trad.("Pogues-style"), Drogheda, Irland
Det irske band Robbed & Lynched fra Drogheda i det østlige Irland spiller en forrygende blanding af gamle, kendte irske sange ”Rocky Road to Dublin” og ”Star of County Down”, men spiller hovedsagelig også de nyere irske sange af The Dubliners og ikke mindst The Pogues, så det næsten er som at opleve The Pogues live. Forsanger Jimmy lyder som en god udgave af den karismatiske forsanger Shane McGowan, hvilket giver en helt enestående stemning.
Robbed & Lynched er dannet i 2012 af 
•Jimmy Lynch (guitar, vocals) og
•Robin Matthews (tenor banjo).
De øvrige medlemmer er:
•Richie Brennan (bass guitar) 
•Paddy Coyle (whistle, uileann pipes)
•Síle Ní Riain (fiddle).
Netop den meget traditionelle instrument-besætning giver en meget ”irsk” sound, som kombineres med det helt uimodståelige irske humør. Især kan publikum glæde sig over det virtuose spil af violinisten Síle Ní Riain samt den meget irske ”tone” af fløjtespilleren Paddy Coyle.
Robbed & Lynched har spillet over hele Irland, herun-der flere festivaler, og har i det seneste år tillige turneret udenfor Irlands grænser, bl.a. i Wales og USA. I 2017 var de i Danmark, hvor de med stor succes spillede 6 koncerter to både unge og ældre.
www.facebook.com/RobbedLynched 

Van The Man Band - Tribute to Van Morrison
Van The Man Band spiller udelukkende musik af den verdenskendte irske musiklegende Van Morrison. Det flotte repertoire er en unik blanding af folk, soul, jazz, rock og blues - med en umiskendelig tone af Irland. Blandt hans mest kendte sange er ”Brown Eyed Girl” og ”Have I Told You Lately”, som er moderne klassikere, men gennem alle sange fornemmer man den melankoli og glæde, spiritualitet og musikalitet, som irere er kendt og elsket for verden over.
Van Morrisons musikalske univers er bredt og varieret. Der er en enkelhed og noget velkendt over lyden, for selv om Van Morrison er kosmopolit og ikke altid irsk i sit tonesprog, gennemsyres hans produktion af den typiske irske melankoli og glæde, spiritualitet og musikalitet, som irere er kendt og elsket for verden over.
Med gentagne succesfulde koncerter har Van the Man Band for alvor slået sit navn fast som et orkester, der kan sit kram, og som derfor appellerer til publikum i alle aldre.
Bandet består af 12 medlemmer med en blæser-sektion på fire, og Van The Man Band har bl.a. spillet på Skanderborg Festival, Tunø Festival, Tivoli samt i Danmarks Radio. Det er en enestående koncertoplevelse med en stor, flot lyd – om man vil nyde musikken eller danse.

Celtic Rhythm Dancers, "Riverdance show" (Dublin Irland)
Irsk dans og stepdans behøver vist ikke nogen introduktion, da det er kendt og elsket over hele verden. Dansetruppen Centic Rhythm Dancers kommer fra Dublin og består af 4 særdeles talentfulde dansere, der med smukke kostumer og smittende humør giver et forrygende show med både traditionelle danse og irske stepdanse, som hver gang får taget til at hæve sig.

Foredrag, sessions og musikundervisning
Vi arrangerer gerne et irsk tema, som kan bestå af sessions, hvor eleverne spiller med de irske musikere, musikundervisning samt foredrag omkring Irland med udgangspunkt i f.eks. historie, kultur, musik, mentalitet eller aktuelle emner.

Få tilsendt lydfiler, yderligere informationer samt priser på bands helt uforpligtende!

.

 
Gå til top