Menu

Irsk musik & koncerter

I kan få en meget autentisk irsk oplevelse ved at få en koncert med et irsk band. Vi kan hjælpe jeg til at sammensætte præcis det program, der passer til jeres gæster.

The Rattlers (tidl. Fling) (Galway, Irland)
I de seneste år har The Rattlers besøgt Danmark 4 gange til flere irske arrangementer (under navnet Fling), hvor publikum er blevet fuldstændig blæst væk af deres forrygende musik og virtuositet på deres mange instrumenter.
Musikken er en blanding af deres egne virtuose kunststykker på deres mange forskellige instrumenter og traditionelle irske sange med deres melankolske tone, så man virkelig føler sig hensat til den yderste Atlanterhavskyst i Irland – og selv moderne musik af Waterboys, Rory Gallagher og Pogues bliver deres helt personlige version.
The Rattlers består af 4 musikere fra Galway, Irland, - hver især erfarne musikere - som har fundet en fælles platform. Resultatet er moderne traditionel musik, der inddrager nye, spændende elementer fra bl.a. Spanien, Sydamerika og bluegrass fra USA.
The Rattlers er et godt eksempel på, hvordan den irske musik lever og hele tiden udvikler sig uden at miste sin rod i den melodiøse og melankolske musiktradition fra den grønne ø. 
Selvom The Rattlers kun har eksisteret i godt 4 år har de allerede spillet mange koncerter samt udsolgte turnéer i Spanien, Danmark, Tyskland og Kina.
Bandet har i efteråret 2011 udgivet deres første CD under navnet Fling med medvirken af bl.a. den verdenskendte violinist Steve Wickham, som har spillet med U2, Waterboys, Sinead O´Connor og Elvis Costello.
Se www.youtube.com/watch?v=w6k-Yve5dNk

“Dette er et band, som er utrolig sjov at lytte til på CD, men hvis man virkelig ønsker at nyde disse fantastiske musikere, så skal man se dem live! Til tider er deres musik energisk traditionel irsk musik, men ofte kan man finde en forførende spansk tone i musikkens sjæl” - Declan O'Toole, Music Review.
 
Stephen James Smith & Enda Reilly (Dublin, Irland)
Denne duo fra Dublin spiller en unik blanding af traditionelle sange, kendte digte samt reciterer deres egne digte tilsat musik. Hele koncerten tager udgangspunkt i dét at være irsk, og indeholder digte fra W.B. Yeats, Patrick Kavanagh samt flere andre af de store irske digtere.
Et helt unikt indslag i deres koncerter er deres ”Spoken Word Sung Verse”, hvor Stephen reciterer digtet, men Enda synger det – samtidig! Det kan ikke forklares, men skal opleves.
Desuden fremsiger Stephen flere af hans egne digte, som tager udgangspunkt i det at være irer i et land med en så turbulent historie og enestående kultur. 
De har udgivet flere CD´er, men ”Arise & Go” fra 2012 viser deres store potentiale som formidlere af irsk kultur og digtekunst. Stephen er desuden én af de mest kendte og benyttede nyere digtere i Irland, som ofte er i TV og radio.
Se www.youtube.com/watch?v=H4PPnwVef4k

“There’s majesty, presence and an indefinable magic emanating from every second of this album..........If it raises not a tear to your eye or lump in your throat, then take care your soul has left you..........this is breathtaking.........a work of genius” Tim Carroll, Folkwords
“these recordings are alive with subtleties and minute relationships that reward repeated listens.....These recordings are spoken word, song, and written text all at once, — a collaboration that takes away nothing from any genre. Instead, it makes a successful harmony between them.” Mark Noonan, Critical Flame
“It's a powerful album which makes you think about Ireland in the past and present and for me breathes new life to poetry.” 2UIbestow

Mikey & The Scallywags (Galway, Irland)

Bandet har deres helt egen musikstil, som er baseret i rock, men hvor der sniger sig elementer af traditionel, bluegrass, world music og gypsy ind. Det giver en utrolig dynamik, som sammen deres flotte tekster og iørefaldende musik gør en koncert med Mikey & The Scallywags til en fest for alle.
Deres sceneshow kan få enhver op af stolene, når Mikey springer rundt blandt publikum eller danser hans helt specielle ”Scallywags dance”. Bandet er ofte blevet sammenlignet med en irsk udgave af Waterboys eller Mumford & Sons, dog tilsat den glæde og galskab som præger irerne. 
Mikey & Scallywags har spillet på de største festivaler i Irland, og har udgivet en CD med nogle af deres egne, flotte sange.
Se www.mikeyandthescallywags.com/video.html

“…would stand up to anything from popular folk bands like Mumford & Sons or The Lumineers” 2 u I bestow
“… energetic, engaging and entertaining to say the least”- Limerick Leader
“… get ready to cause a ruckus and have some foot-stomping fun” Connaught Tribune

Van The Man Band - Tribute to Van Morrison
Van The Man Band spiller udelukkende musik af den verdenskendte irske musiklegende Van Morrison. Det flotte repertoire er en unik blanding af folk, soul, jazz, rock og blues - med en umiskendelig tone af Irland. Blandt hans mest kendte sange er ”Brown Eyed Girl” og ”Have I Told You Lately”, som er moderne klassikere, men gennem alle sange fornemmer man den melankoli og glæde, spiritualitet og musikalitet, som irere er kendt og elsket for verden over.
Van Morrisons musikalske univers er bredt og varieret. Der er en enkelhed og noget velkendt over lyden, for selv om Van Morrison er kosmopolit og ikke altid irsk i sit tonesprog, gennemsyres hans produktion af den typiske irske melankoli og glæde, spiritualitet og musikalitet, som irere er kendt og elsket for verden over.
Med gentagne succesfulde koncerter har Van the Man Band for alvor slået sit navn fast som et orkester, der kan sit kram, og som derfor appellerer til publikum i alle aldre.
Bandet består af 12 medlemmer med en blæser-sektion på fire, og Van The Man Band har bl.a. spillet på Skanderborg Festival, Tunø Festival, Tivoli samt i Danmarks Radio. Det er en enestående koncertoplevelse med en stor, flot lyd – om man vil nyde musikken eller danse.

Bogus Pogues (Galway, Irland)
6 mands band fra Irland, der spiller musik af den legendariske gruppe The Pogues med den karismatiske forsanger Shane MacGowan i spidsen.
Musikken er traditionelle sange og egne sange tilsat et skud adrenalin, som gør den traditionelle musik særdeles dansevenlig og energisk. Det er et partyband, som i bed-ste irske, vilde stil giver et sandt festfyrværkeri af iørefal-dende sange i et hæsblæsende tempo, der nok skal få publikum på dansegulvet. Blandt de kendteste sange er ”Sally MacLennane”, ”Streams of Whiskey” og “Rainy Nights in Soho”.
Bandet har udgivet en CD Bogus Pogues i 2011 samt spillet på mange festivaler i Irland og Europa.
Se www.youtube.com/watch?v=q0znKhWbr44

"…closest to the real thing"  Galway FM
“… highly entertaining band do justice to The Pogues back-catalogue including some new songs. Fans of the band will be familiar with the energetic and witty perfor-mances of these talented musicians. For those who have-n't experienced The Bogus Pogues, this will be a performance not to be missed.”

- også bands fra Danmark
Vi har også kontakt med en række bands , der er bosat i Danmark, men som spiller irsk musik – og mange af musikerne er irere. Her kan vi bl.a. nævne:

  • Islanders – skotsk/irsk musik fra trad. til Runrig
  • Trad Lads & Green Steps – trad. irsk musik med Riverdance show
  • Denis McLoughlin – irsk trad. musik
  • MacK & Company - trad. irsk musik

Foredrag, sessions og musikundervisning
Vi arrangerer gerne et irsk tema, som kan bestå af sessions, hvor eleverne spiller med de irske musikere, musikundervisning samt foredrag omkring Irland med udgangspunkt i f.eks. historie, kultur, musik, mentalitet eller aktuelle emner.

Få tilsendt lydfiler, yderligere informationer samt priser på bands helt uforpligtende!

.

e
Gå til top